Primăria Timișoara a anunțat prelungirea procedurii de selecție în vederea stabilirilor unor eventuali parteneri care să participe la constituirea unui Campus pentru Învățământ Dual. În cadrul acestei selecții, firmele interesate puteau participa alături de parteneri, Primăria Timișoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica și Universitatea pentru Științele Vieții (fosta Universitate de Științe Agricole și Medicină Veterinară) Timișoara.
În conformitate cu procedura de selecție parteneri în cadrul Consorțiului regional pentru învățământ dual Vest Timișoara prevede că apelurile de selecție pot fi prelungite, cu aprobarea conducerii Partenerilor, conform procedurilor interne ale universităților, respectiv UAT. Anunțul privind prelungirea se va face numai in timpul sesiunii in derulare, nu mai târziu de ultima zi a acestei sesiunii. Atunci când se prelungește apelul de selecție, nu este permisa nicio alta modificare in conținutul apelului de selecție pe perioada de depunere a proiectelor (inclusiv pe durata prelungirii), pentru a se respecta principiul egalității de șanse intre solicitanți. Publicitatea prelungirii apelurilor de selecție se face in aceleași condiții in care a fost anunțat apelul de selecție.
Având în vedere procedurile interne de lungă durată ale operatorilor economici, în special a celor cu o componentă multi/internațională, pentru aprobarea participării la consorțiul dual se prelungește perioada de depunere a dosarelor de candidatură.
În noile condiții, depunerea documentațieie va avea loc în perioada 01 decembrie – 19 decembrie 2022, ora 14.00 – termen limită. Afișarea rezultatelor finale ale solicitărilor de finanțare din PNRR este 23 decembrie 2022.
Scopul final este realizarea unuia din cele 10 campusuri regionale de educație profesională din România, ca parte a C15 – Componenta Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență. Având în vedere acest anunț ne putem gândi că marile companii din oraș nu au aderat neapărat la acest proiect. Multe au proiecte proprii, în care au investit deja sume importante de bani. La Timișoara funcționează deja un parteneriat pentru învățământ dual. Școala Duală Banat funcționează în cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I. Aici este se pot pot înscrie cei care au terminat clasa a VIII-a, au maximum 26 de ani la înscriere și își doresc să învețe o meserie de viitor. Școala durează 3 ani, timp în care pot deveni Operator la mașini cu comandă numerică, Electromecanic utilaje și instalații industriale, Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice sau Electrician aparate și echipamente electrice și energetice.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…