Consiliul Judeţean Timiş

Demarează etapa de proiectare pentru viitorul Centru de recuperare medicală ridicat de CJ Timiș la Lovrin

Marți a fost semnat contractul de realizare a proiectului tehnic pentru viitorul centru de recuperare medicală din Lovrin pe care îl va realiza Consiliul Județean Timiș. Unitatea medicală va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean Timișoara.

Contractul semnat de vicepreședintele Alexandru Proteasa prevede inclusiv elaborarea caietelor de sarcini, a documentațiilor în vederea obținerii avizelor și acordurilor, obținerea autorizației de construire, cât și asistență tehnică din partea proiectantului în perioada de executare a lucrărilor de construire.

Conform principalilor indicatori tehnico – economici aprobați de Consiliul Județean Timiș în această vară, investiția este estimată a se ridica la o valoare de 43 de milioane de lei.

Prin realizarea secției de recuperare medicală complexă în Lovrin se vor putea prelua pacienții Spitalului Orășenesc Sânnicolau Mare și ai Spitalului „Dr. Karl Diel” Jimbolia, fiind amplasată la jumătatea distanței dintre centrele spitalicești – cele mai mari din zona de vest a județului. De asemenea, secția de recuperare din comuna Lovrin va valorifica resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu în scopul secției de recuperare.

Centrul vine în sprijinul celor care au sechele în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Consultațiile și evaluările vor fi realizate de medici specialiști de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate în condiții de ambulatoriu și, după caz, de internare continuă. Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 21 saloane. Totodată, în exterior se va realiza o piscină exterioară cu acoperire retractabilă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago