Sport

Dumbrăviţa închide oficial 2022 cu un succes în Cupa României

CSC Dumbravita a încheiat în forță anul 2022. În ultimul meci al Grupei C din Cupa României, alb-verzii s-au impus cu 4-0, în deplasare, în fața liderului din Liga a III-a, Seria 6, CSM Alexandria.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, starea precară a gazonului de pe arena „CSS Peco” împiedicând jocul de construcție al celor două combatante. Echipa bănăţeană a reușit să marcheze însă de două ori până la pauză, de fiecare dată din penalty, prin Petre Simon (min. 25) și Călin Toma (min. 42). Având un avantaj oarecum liniștitor pe tabelă, băieții în alb-verde au jucat cu și mai multă dezinvoltură în repriza a doua. Elevii lui Cosmin Stan au dominat ostilitățile și au reușit să mai puncteze de două ori – prin aceiași jucători! Au fost două execuții de pus în ramă: mai întâi cea a lui Călin Toma, din minutul 63, direct din corner, iar apoi cea din minutul 72, când Petre Simon a înscris cu un șut la vinclu.

Un final de an excelent pentru dumbrăviţeni, care au legat trei victorii consecutive în campionat și Cupă, toate fără gol primit și cu un golaveraj general de 9-0! Grație victoriei de astăzi, CSC Dumbrăvița încheie Grupa C a Cupei României pe locul 5, cu 3 puncte (golaveraj 5-9), depășind chiar adversara de astăzi, care rămâne cu un singur punct.

CSM Alexandria (antrenor Ștefan Odoroabă): Cristică – Sîrbu, Georgescu (82, Teodorescu), Ciocoteală, Lupoaică – I. Voicu, M. Stancu (82, Chiriceanu) – Iakabfi (46, L. Ană), Dobrică (14, Jerdea), C. Neagu (cpt.) – Cioablă (66, Lătărețu)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Moțiu (78, Amariei), Zurbagiu (cpt.), Gîsă – Simon (82, Grigoriu), Curea (82, Grancea), Olaru (46, Bain), Tănase, C. Toma – Martinov (46, L. Bodri), Paulevici

CSC revine la Dumbrăvița după acest meci. Vineri, elevii lui Cosmin Stan au programat un ultim antrenament pe anul 2022, după care vor intra într-o binemeritată vacanță de iarnă.

În continuare, redăm declarațiile oferite de antrenorul, Cosmin Stan:

„Am continuat seria bună de meciuri și aici, la Alexandria, pe un teren… fără cuvinte… Wow! Eu n-am mai jucat pe un asemenea teren de când eram copil. A fost o luptă în nămol. Și cu atât mai mult e lăudabil că am reușit, pe un asemenea teren, să marcăm de patru ori. Au fost și goluri de generic, în repriza a doua, mai ales cel al lui Călin Toma, direct din corner. În momentul în care se pregătea să execute, spectatorii care se aflau în spatele porții l-au luat un pic la mișto, îi spuneau «Dă-i, bă, la poartă!». I-a ascultat și a dat gol. Apoi s-a dus la ei și le-a spus că a făcut exact ce i-au cerut ei!.

Îmi pare rău că Simon și-a dat drumul abia acum. Dacă vă amintiți, eu spuneam despre el la începutul sezonului că e un marcator, lovește mingea la fel cu ambele picioare, are execuții superbe indiferent dacă îi vine balonul pe dreptul sau pe stângul. Păcat că golurile lui au venit atât de târziu. Era nevoie de golurile lui mult mai devreme, dar e bine și așa!

Una peste alta, am fost atenți, am jucat exact ceea ce trebuia să jucăm pe un astfel de teren. Tot ce s-a întâmplat în aceste ultime două săptămâni și jumătate a fost la superlativ. După un 2-0, a urmat un 3-0 și acum un 4-0. Progresiv, ne-am dus în sus și avem trei meciuri consecutive fără gol primit. Chiar glumeam în vestiar că acum ar fi urmat un 5-0! Păcat că se încheie sezonul de toamnă”.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

7 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

8 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

9 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

12 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

13 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

14 ore ago