Cultura

Fotografii de presă timișoreni își expun imaginile realizate, la cea de a doua ediție a Life Press Photo, la Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean

A doua ediție „Life Press Photo”, expoziție de fotojurnalism, se deschide marți la Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului Bănățean. Expun fotoreporteri din Timișoara ceea ce au surprins pe teren în această perioadă zbuciumată.

Ideea acestei expoziții este de a aduce în lumină meseria de fotoreporter și amănunte „din spatele cortinei” pe care mulți nu le cunosc. Până la a se ajunge la imaginile inedite surprinse de cei care „desenează cu lumină” este nevoie de multe sacrificii, deplasări pe teren, indiferent de vreme sau oră.

Important e să fim acolo și să relatăm, cât mai corect, prin imagini, cea ce se întâmplă, fără să alterăm  realitatea din teren”, spune fotograful Dani Amariei, inițiatorul expoziției.

Vor expune Dani Amariei, Adrian Panduru, Virgil Simonescu, Adrian Pickisan, Gabriel Brezeanu.
Sub umbrela Life Press Photo vor fi expuse și fotografii din Timișul Sălbatic,  cadre cu animale sălbatice din cel mai vestic județ al țării realizate de fotografi Wild Life din județul nostru.  La expoziția de wildlife expun Alex Zarin , Kozma Atila, Bogdan Voridan, Dani Amariei.

Expoziția se deschide în același timp cu Parcul Crăciunului, la Muzeul Satului Bănățean, marți, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Muzeul de la Pădurea Verde va găzdui singurul festival de iarnă cu zonă încălzită pentru spectacole, patinoar acoperit și căsuțe cu mâncare protejat de ploaie și zăpadă.

Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, din 6 decembrie până pe 27 decembrie, în intervalul orar 17:00 – 22:00. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

10 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

11 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

11 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

11 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

13 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

15 ore ago