Consiliul Judeţean Timiş

Partenerii vor lucra cu administrația județului pe o platformă nouă, digitală. A costat 1,2 milioane de lei

Timișenii, firmele, unitățile administrativ – teritoriale și organizațiile care interacționează cu administrația județeană vor avea la dispoziție această platformă de colaborare digitală. Consiliul Județean a semnat zilele trecute contractul pentru implementarea unei platforme de colaborare digitală, acesta fiind atribuit în urma unei licitații publice Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică din București.  Noua platformă va încorpora și un modul de plăți online.

Serviciile prestate se ridică la puțin peste 1,2 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin intermediul fondurilor europene. Societatea contractată are la dispoziție nouă luni pentru a realiza platforma. Trebuie spus că aceasta este complementară celei prin care se digitalizează procesele interne ale instituției, aflată deja în lucru și finanțată din surse bugetare proprii.

Soluția informatică de interacțiune digitală cu beneficiarii și partenerii Consiliului Județean are ca scop reducerea timpilor alocați, cât și oferirea unui mediu prietenos de relaționare. Funcționalitatea platformei va permite logarea mai multor tipuri de utilizatori, cetățeni, primării, instituții subordonate, deconcentrate, universități etc.

Printre altele, utilizatorii vor putea să programeze întâlniri video sau să primească răspunsuri automate la întrebările uzuale prin intermediul unui chatbot. lnteroperabilitatea cu sistemul financiar intern al instituției va permite, prin operatori dedicați, plata online a taxelor, impozitelor, cât și alocarea diferitelor sume cuvenite către utilizatori, cu monitorizarea acestora în timp real.

Dincolo de simplificarea interacțiunii cu partenerii noștri, am gândit soluția tehnică în așa fel încât să poată fi multiplicată la nivelul altor UAT-uri, asigurând într-o primă etapă posibilitatea de a folosi platforma ca utilizatori, apoi posibilitatea de interconectare. Cu cele două sisteme informatice, în momentul în care vor fi puse în funcțiune, putem spune că deschidem un nou capitol în administrația județeană. Va însemna o schimbare substanțială în bine ce va fi resimțită în mai toate procesele interne și externe ale instituției”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Consiliul Județean Timiș a câștigat o finanțare pe fonduri europene de aproape trei milioane de lei pentru platforma în discuție. Dincolo de aceasta, o altă componentă importantă a proiectului prevede retrodigitizarea arhivelor instituției. Mai exact, vor fi scanate și arhivate electronic aproximativ 900.000 de pagini, 180 metri linari de arhivă. În acest caz, contractul urmează a fi semnat zilele următoare, licitația aflându-se pe final, în perioada de depunere a contestațiilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.

Proiectul noului stadion al Timișoarei face un nou pas înainte. Primăria a emis autorizația de…

47 de minute ago

Un tâlhar periculos este căutat de oamenii legii. Dacă l-ai văzut sună la 112

În 17 august, polițiștii au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 28…

2 ore ago

Bozankaya și Primăria Timișoara au semnat contractul pentru producerea și livrarea a 33 noi de troleibuze/Foto

Turcii de la Bozankaya vor produce pentru Timișoara un număr de 33 de noi troleibuze.…

2 ore ago

Festivalul de film „The Galactic Imaginarium” 13-22 septembrie 2024 Ediția a cincea

În perioada 13-22 septembrie 2024 va avea loc la Timișoara, a cincea ediție a festivalului…

2 ore ago

De Sfânta Maria Mică, mare rugă la Giarmata Vii!

Primăria și Consiliul Local Ghiroda, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române Giarmata Vii și în parteneriat…

4 ore ago

Colterm primește de la Primăria Timișoara 10 milioane de lei, pentru pierderile induse

Un minut și 46 de secunde au avut nevoie consilierii timișoreni pentru a aproba acordarea…

4 ore ago