Consiliul Județean Timiș oferă nu mai puțin de 4,5 milioane de lei pentru plata Serviciilor de consultanţă şi asistentă tehnică pentru implementarea proiectului ”Sprijin pentru pregătirea documentației aferente proiectului: ”Gestionarea eficientă a deşeurilor în Depozitul de deşeuri nepericuloase din Comuna Ghizela în vederea accelerării tranziţiei spre economia circulară”. Un proiect necesar, dar care ar fi putut să nu devină realitate, pentru că CJT s-a bazat pe niște bani europeni care erau în pericol să nu vină, situație în care licitația se anula.
Autoritățile județene au cerut din Programul Operațional Infrastructură Mare o sumă imensă, de puțin peste un milion de euro pentru proiectul “Sprijin pentru pregătirea documentației aferente proiectului: Gestionarea eficientă a deșeurilor în Depozitul de deșeuri nepericuloase din Comuna Ghizela în vederea accelerării tranziției spre economia circulară”. Banii, din fericire au venit( https://debanat.ro/2022/12/timisul-primeste-finantare-aproape-trei-milioane-de-euro-pentru-managementul-mai-performant-al-deseurilor_384544.html ), iar acum se poate trece la realizarea contractului. Chiar înainte de finalul de an, vicepreședintele CJT, Cristian Moș, anunța primirea finanțării respective.
Tot înainte de anul nou a fost publicată pe SEAP licitația pentru proiectul amintit. Așadar, firma desemnată se va ocupa de serviciile de consultanţă şi asistenţă tehnică ce urmează a fi prestate pentru proiectul de management al deșeurilor, în valoare de 44 de milioane de euro
”În vederea obținerii de sprijin financiar pentru întocmirea documentaţiilor din cadrul prezentului contract, este depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cererea de finanțare (cod proiect 157705) pentru Proiectul: ”Sprijin pentru pregătirea documentaţiei aferente proiectului: Gestionarea eficientă a deşeurilor în Depozitul de deşeuri nepericuloase din comuna Ghizela în vederea accelerării tranziţiei spre economia circulară”. Proiectul este depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivul specific 3.1 Reducerea numărului depozitelor neconforme şi creşterea gradului de pregătire pentru reciclare a deşeurilor în România. Având în vedere condiționarea finalizării achiziției de existența tuturor surselor de finanțare nerambursabile, pentru realizarea proiectului, semnarea contractului pentru achiziția Serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiect se va realiza doar după semnarea contractului de finanțare. În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanțare nu se va semna, Autoritatea Contractantă (AC), după primirea notificării cu privire la neacordarea finanțării, va ANULA procedura de atribuire dar nu mai târziu de 31.03.2023 astfel fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică”, se spunea în documentație.
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…
O clipă de neatenţie a fost destul încât să ajungă la spital. I s-a întâmplat…
În şedinţa BPN a PNL desfăşurată duminică seara s-au luat câteva decizii care privesc şi…
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…