Opinii

Cum a căzut Nicolae Robu peste balustrada unui zgârie-nori din Bocsig

N-a reușit armata ucraineană să ucidă atâta elită economică rusească cât a făcut-o FSB-ul lui Putin prin metoda căderii de la etaj. A murit primul, bun, n-a știut că trebuie să se țină mai bine de balustradă, a murit și-al doilea, dar de la al treilea încolo cât de dobitoc poți fi să mai stai la etaj când mergi undeva? Dacă tot au atâta bănet, oligarhii ăștia ruși ar putea să-și ia casă numai cu parter, când merg în India sau Dubai să stea tot așa, la vile pe pământ, nu în zgârie-nori de unde să se aleagă praful când „îi pică” FSB-ul. Ba mai mult, că tot e război, ar putea să-și facă case cu demisol unde să stea la fereală de HIMARS-ul ucrainienilor. Ce-o să le facă FSB-ul acolo? O să se chinuie să-i arunce din beci, ca pe sacul de cartofi în fundul curții, după o noapte grea de beție?

Subiectul Florin Răvășilă nu-i dă prea multe variante să iasă bine lui Nicolae Robu, fost primar și, poate, viitor, dacă populația va gândi că omul ăsta mai are ceva de oferit Timișoarei după alegerile din 2024. Pentru cine nu știe încă, dl. Răvășilă s-a ocupat ca șef de patrimoniu al orașului în mandatul lui Nicolae Robu, iar acum se ocupă să dea cu subsemnatul la DNA într-un caz de corupție. Cazul lui. Din stenogramele citite cu pasiune în presa locală  am aflat că omul nu numai că avea un comportament ce instanța l-ar putea considera ilegal, dacă nu doarme și judecătorul, dar este și comportamentul unui om halos cum nu se mai poate.

Doi antreprenori de pompe funebre voiau să se imbogățească punând mâna pe tot ce înseamnă afaceri cu morți, cimitire, ingropăciune în Timișoara, Dumnezeu să-i ierte! Din discuții reiese că dl. Răvășilă ăsta nici măcar nu se ferește să cadă în rahatul înregistrat al ăstora, dar încuvințează că tot banul din domeniu să se ducă la cei doi oameni de afaceri. Iar când sunt doi flămânzi știți ce se întâmplă? Unul se simte fraierit de celălalt și îl toarnă imediat la procurori cu tot cu Răvășilă. Istoria locului spune că așa a aflat și Nicolae Robu ce om și-a pus la Patrimonoiu. Și ce-a făcut? L-a certat? L-a dat afară? Sau a lăsat ca lucrurile să se deruleze firesc, să intre pe fir DNA și toate cele, în cel mai rău caz? Dar dacă nu intra DNA pe fir?

Poate spune Nicolae Robu că în primăria lui va controla pe viitor tot ce mișcă? Poate să ne garanteze peste un an că nu va mai apărea un Răvășilă din ăsta? Sau un Țoancă de pe zona autorizărilor și imobiliarelor? Omul ori știa ce face Răvășilă și atunci e tare rău pentru imaginea și cazierul dumnealui, ori nu știa și atunci iarăși sună urât pentru capacitatea sa managerială. Va reușit Nicolae Robu cel neștiutor de angajați corupți să țină în frâu problemele din orașul ăsta unde enorm de mulți oameni sunt dispuși să facă enorm de mulți bani oferind enorm de multe șpăgi pentru a duce la capăt un proiect imobiliar sau de altă natură? Da, el ne va zice că va reuși cu siguranță, cu condiția să-și angajeze un consilier care să-i atragă atenția să nu mai aducă în primărie un Răvășilă din ăsta care să-l facă de râs în Bocsig.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago