Administratie

Timișenii au fost cuminți de Revelion

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au intervenit în perioada 30.12.2022-02.01.2023, la 215 evenimente, dintre care 196 au fost sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă.  Zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ.

De asemenea, au fost constatate din oficiu 28 de infracţiuni, dintre care 8 la regimul siguranței rutiere. În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 19 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 334 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 130.682 de lei, dintre care 73 sunt avertismente.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți în teren, în urma verificărilor efectuate fiind reținute 19 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, în județul Timiș, nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înregistrate 3 accidente grave.

Cu toate acestea, cei care conduc sub influența drogrurilor sau alcoolului nu s-au lăsat neremarcați, astfel că pe strada Albăstrelelor din Timișoara, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, aflat sub influența a 3 substanțe psihoactive: cannabis, amfetamină și metamfetamină. A fost întocmit dosar penal.

O altă șoferiță,în vârstă de 57 de ani, a fost depistată pe DJ 593, în localitatea Cebza, conducând un autovehicul sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a refuzat recoltarea de probe biologice. A fost întocmit dosar penal.

Nu au fost înregistrate evenimente negative soldate cu răniri, distrugeri, incendii ca urmare a utilizării nelegale a articolelor pirotehnice.

Din nefericire, a fost înregistrat incidentul de la partida de vânătoare neautorizată, unde un bărbat a fost împușcat accidental,rezultând decesul acestuia.

Și în acest an, polițiștii vor continua activitățățile preventive pe toate palierele, vor desfășura activități de combatere, astfel încât fenomenul infracțional să fie pe o scară descendentă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

8 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

9 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

9 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

10 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

10 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

13 ore ago