Economic

În primăvară am putea avea constructor nou la lucru pe Centura Sud. Pe Centura Vest, licitație în vară

Finalul lunii februarie va aduce finalizarea raportului care va stabili stadiul lucrărilor de pe Centura Sud, odată ce contractul cu cei de la Tirrena Scavi a fost reziliat, speră Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. El a anunțat, vineri, la Timișoara, că stabilirea noului constructor pentru acest tronson de centură se va face mai rapid, pe noua legislație, așa că în primăvară un nou constructor ar putea deja să intre pe șantier.

Lucrul bun este că 60% de lucrări au fost deja realizate de fostul constructor, așa că nu ar mai fi probleme mari de depășit, desigur, dacă nu ne gândim la cele birocratice. Proiectul există deja, deci nu mai trebuie traversată și această etapă.

”Am reziliat contractul, după cum știți, nu am vrut să ajungem în această situație. La finalul lunii februarie va fi terminat raportul pe ce înseamnă lucrările deja executate. Licitația pentru un nou constructor se va face după noua lege, vrem să o facem rapid, și un constructor să intre în această primăvară pe șantier. Dacă cei care fac studiule vor ține de termen, la finalul lui februarie îl avem gata, astfel ca CNAIR pe procedurile noi să țină această licitație.. Avem aproape 60%. dacă un constructor serios va câștiga nu mai e mult de lucru. Vreau să se întâmple în 2023”, a mai spus oficialul.

Tot pentru acest an dorește Grindeanu să se finalizeze și investiția pentru noul drm de legătură spre o nouă descărcare de pe A1, la Covaci, de la bifurcația spre Sânandrei.

”Trebuie să se termine și descărcarea de pe A1, sunt la 21%, din total lucrări executate. Dacă scădem lunile în care vremea nu te lasă să lucrezi, sunt mai mult decât suficiente cele rămase, nu sunt tuneluri, lucrări de arhitectură, e destul de simplă realizarea”, a mai menționat ministrul Transporturilor.

Revenind la centură, în ceea ce privește ultimul tronson din aceasta, cel de Vest, deși nu s-a putut realiza transferul lucrării spre autoritățile locale, lucrarea a mers înainte.

”Pe Timișoara Vest n-au putut să se înțeleagă, dar tot răul spre bine, acest studiu de fezabilitate va fi finalizat în curând. Sunt terminate 90% studiile geo, a rămas proiectul la CNAIR. Situația existentă mă face să fiu optimist, undeva în vara acestui an, vrem să scoatem la licitație Centura Vest, pe procedută de licitație la proiectare plus execuție”, a mai declarat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago