Primăria Timişoara

Primăria Timișoara dorește să realizeze un centru de îngrijire paleativă, cu fonduri europene

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și în parteneriat cu Instituția rezidențială pentru sănătate mintală „Sveti Vasilije Ostroski Cudotvorac” din Serbia intenționează realizarea Proiectului COPE – Cross Border Practices on integrated socio-medical services (Practici transfrontaliere privind serviciile socio-medicale integrate). Prin intermediul acestuia se dorește crearea unui centru ambulatoriu care să asigure servicii medicale pentru persoanele aflate în dificultate socio-medicală, post-operatorii sau cu boli în fază terminală.

Pentru acest proiect se va solicita finanțare în cadrul Programului INTERREG IPA CBC România – Serbia 2021 – 2027. Proiectul propus pentru implementare se încadrează în Prioritatea 2 a Programului: Dezvoltare socială şi economică a programului de finanțare, conducând la îndeplinirea Obiectivului Specific 2.2. Asigurarea accesului egal la îngrijirea sănătății și creșterea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv asistența primară, și promovarea tranziției de la îngrijirea instituțională la în familie și comunitară, cu suma maximă eligibilă de 2.000.000 euro.
Obiectivul specific al proiectului constă în dezvoltarea unui serviciu medico-social care se ocupă de persoanele cu boli cronice care necesită supraveghere socio-medicală permanentă, aflate în risc de excluziune socială și care au nevoie de îngrijiri postoperatorii, persoane cu boli terminale, care să poată satisface nevoile persoanelor aflate în dificultate socio-medicală, inclusiv reabilitarea infrastructurii, care va îmbunătăți calitatea vieții în comunitate prin furnizarea unui serviciu care lipsește, serviciu gestionat de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Serviciul medico-social propus pentru înființare va funcționa în cadrul Obiectivului de investiții ”Reabilitare și extindere clădire pentru centru rezidențial de asistență medico-socială și îngrijiri paleative specializate în ambulatoriu”.
Terenul și imobilul pentru care se propune reabilitarea și extinderea clădirii se află în proprietatea Municipiului Timișoara și atribuită Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, pe str. Flacăra nr. 63. Este o clădire cu parter cu suprafața utilă de 175,49 mp și teren construit și neconstruit în suprafață de 743,00 mp.
În acest sens, prin proiect, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va dezvolta un Centru rezidential de asistență medico-socială și îngrijiri paleative specializate în ambulatoriu cu cele două componente necesare pentru furnizarea de servicii medicale și sociale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago