Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și în parteneriat cu Instituția rezidențială pentru sănătate mintală „Sveti Vasilije Ostroski Cudotvorac” din Serbia intenționează realizarea Proiectului COPE – Cross Border Practices on integrated socio-medical services (Practici transfrontaliere privind serviciile socio-medicale integrate). Prin intermediul acestuia se dorește crearea unui centru ambulatoriu care să asigure servicii medicale pentru persoanele aflate în dificultate socio-medicală, post-operatorii sau cu boli în fază terminală.
Pentru acest proiect se va solicita finanțare în cadrul Programului INTERREG IPA CBC România – Serbia 2021 – 2027. Proiectul propus pentru implementare se încadrează în Prioritatea 2 a Programului: Dezvoltare socială şi economică a programului de finanțare, conducând la îndeplinirea Obiectivului Specific 2.2. Asigurarea accesului egal la îngrijirea sănătății și creșterea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv asistența primară, și promovarea tranziției de la îngrijirea instituțională la în familie și comunitară, cu suma maximă eligibilă de 2.000.000 euro.
Obiectivul specific al proiectului constă în dezvoltarea unui serviciu medico-social care se ocupă de persoanele cu boli cronice care necesită supraveghere socio-medicală permanentă, aflate în risc de excluziune socială și care au nevoie de îngrijiri postoperatorii, persoane cu boli terminale, care să poată satisface nevoile persoanelor aflate în dificultate socio-medicală, inclusiv reabilitarea infrastructurii, care va îmbunătăți calitatea vieții în comunitate prin furnizarea unui serviciu care lipsește, serviciu gestionat de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Serviciul medico-social propus pentru înființare va funcționa în cadrul Obiectivului de investiții ”Reabilitare și extindere clădire pentru centru rezidențial de asistență medico-socială și îngrijiri paleative specializate în ambulatoriu”.
Terenul și imobilul pentru care se propune reabilitarea și extinderea clădirii se află în proprietatea Municipiului Timișoara și atribuită Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, pe str. Flacăra nr. 63. Este o clădire cu parter cu suprafața utilă de 175,49 mp și teren construit și neconstruit în suprafață de 743,00 mp.
În acest sens, prin proiect, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va dezvolta un Centru rezidential de asistență medico-socială și îngrijiri paleative specializate în ambulatoriu cu cele două componente necesare pentru furnizarea de servicii medicale și sociale.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…