Primăria Municipiului Timișoara a demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor aparținând rasei comune și metișilor. Campania este destinată sterilizării animalelor ai căror stăpâni, persoane fizice, au venituri sub salariul mediu brut și domiciliul sau reședința în Timișoara. Costurile aferente serviciilor de sterilizare sunt acoperite prin bugetul local.
Pentru facilitarea procedurii de înscriere, Primăria Timișoara pune la dispoziția cetățenilor două numere de telefon dedicate – 0256/969 interior 198 și interior 102.
După formarea numărului de telefon, se tastează interiorul 198 sau 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală.
Apelul va fi preluat de persoanele care asigură înscrierea doritorilor și înregistrarea datelor pe care aceștia trebuie să le furnizeze, respectiv numele și prenumele, adresa de domiciliu și un număr de telefon. Procedura de înscriere se poate realiza extrem de simplu și prin e-mail la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro. Pe această adresă de e-mail, se vor transmite aceleași date – numele și prenumele, domiciliul și un număr valid de telefon, pentru a se putea lua legătura cu beneficiarul, în vederea programării.
Primii doritori s-au înscris deja, urmând să primească informațiile necesare în vederea stabilirii datei și orei pentru programare. Se va emite un bon de ordine, cu valabilitate de două luni, interval în care se va realiza intervenția, conform programării. Proprietarul se va prezenta, în perioada comunicată, la cabinetul veterinar, în vederea sterilizării animalului de companie.
Solicitanții vor prezenta următoarele documente: cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara; carnetul de sănătate al câinelui, care atestă microciparea; dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere).
În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar. În situația în care proprietarul are venituri foarte mici și nu își permite să achite costul microcipării, acesta va fi suportat de o organizație non-guvernamentală de protecție a animalelor, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, dar nu dispun de resursele financiare necesare.
Procedura de sterilizare, singura modalitate umană și dovedit eficientă pentru controlul populației canine, prezintă multiple avantaje: se evită înmulțirea necontrolată, crește calitatea vieții animalului, prevenindu-se apariția unor afecțiuni, se ameliorează temperamentul acestuia.
Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la creșterea calității vieții pentru câini, dar și pentru a preveni abandonul câinilor. Acest fenomen are implicații neplăcute și nedorite, atât pentru siguranța cetățenilor, cât și pentru viața animalelor.
Programul se va derula pe o perioadă de 2 ani și va asigura contravaloarea sterilizării pentru aproximativ 2.500 de câini.
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…