Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a ajuns, în această dimineaţă, la sediul DNA Timişoara. El este suspect într-un dosar privind unele “învârteli” imobiliare.
Fostului primar i s-a făcut din nou pe plac, după invocaţiile aproape zilnice “DNA să vină să îi ia!” Dosarul în care Nicolae Robu are calitatea de suspect s-a pus în mişcare în decembrie 2022, în urma sesizării făcute de doi timişoreni privind o construcţie ilegală în cartierul Fatelia. Cei doi timişoreni au obţinut în instanţă anularea autorizației de construire emisă prin încălcarea legii.
Alături de Robu în dosar este vizat fostul arhitect-şef Sorin Ciurariu; Simona Drăgoi – fostă secretar al primăriei; Gabriela Borcsi – fostă șefă Serviciu Autorizări și Certificări în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucreția Croitoru – fost consilier la Urbanism.
La ieșirea de la DNA Timișoara, Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, și-a prezentat poziția pe Facebook. El recunoaște că a semnat numeroase documente … ca primarul, dar că întoteauna documentul avea în spate semnăturile aparatului de specialitate.
”Azi am fost chemat la DNA privitor la o Autorizație de Construcție a unui duplex emisă în 2018, ajunsă între timp anulată! Nu am dat nicio declarație, voi studia mai întâi dosarul cu pricina. În orice caz, consider ca ceva normal cercetarea în circumstanțele date, în vederea elucidărilor ce se impun. Nu-mi fac nicio grijă în ce mă privește, pentru că eu, personal, n-am comis nici pe această speță și nici pe altele nicio ilegalitate! Am fost permanent ultracorect și ultracinstit! Ca Primar, am semnat zilnic o mulțime de documente, printre care și un număr important de autorizații de construcție. Niciodată în cei 8 ani, nu am făcut-o fără a avea în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne, drept garanție de legalitate și de conformitate sub toate aspectele. De altfel, fără aceste semnături, documentele nici nu ajungeau la mine la semnat, regula în acest sens la cabinetul meu fiind foarte strictă. Ar fi o imposibilitate ca Primarul să verifice personal legalitatea și conformitatea, pe de o parte pentru că nu are expertiză în toate domeniile de activitate ale unei Primării, pe de altă parte pentru că și dacă prin absurd ar avea, nu ar dispune de timpul fizic necesar. De aceea există un aparat de specialitate, format din sute de persoane la o Primărie ca cea a Timișoarei. Primarul ar fi vinovat dacă un document semnat de el conține o neregulă dacă el ar fi cerut acea neregulă sau dacă i s-ar fi spus de ea, i s-ar fi propus să o accepte și el l-ar fi acceptat-o. Altminteri, ce vină să aibă el? În final, vreau să fiu cât se poate de clar, ca expresie în plus a nevinovăției mele: dat fiind că am făcut cunoscut că voi candida în 2024 pentru un nou mandat de Primar, dacă voi fi reales, voi demola atât acest “duplex”, cât și casa-bloc a d-nei Aida Szilagy -și orice alte construcții ilegale, în ipoteza că așa ceva ar mai exista!-, evident, nu abuziv, ci în condițiile legii!”, este poziția fostului primar.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…