Primăria Timişoara

Primarul Fritz nu comentează urmărirea penală de către DNA a lui Nicolae Robu: ” Nu știu dacă este sau nu corupt, este treaba lui să își demonstreze inocența”

Actualul primar al Timișoarei nu dorește să comenteze acuzațiile lansate de predecesorul său de către DNA, dar vrea să sublinieze că restul persoanelor care au intrat, ”la pachet” în cadrul acțiunii de cercetare, foștii angajați ai primăriei, nu mai fac parte din structura actuală a municipalității.

Fără a fi neapărat întrebat de presă asupra unui comentariu pe tema acuzării lui Nicolae Robu și a unor foști angajați ai municipalității, în cadrul unei anchete a DNA, Dominic Fritz a oferit acel comentariu. Și a și subliniat că nu discută despre Robu, ci despre foștii angajați. Desigur, poziția prezentată nu putea să îl ocolească și pe fostul edil șef, în fapt fostul șef al instituției publice pe care actualmente o conduce, dar și un posibil contracandidat redutabil în perspectiva alegerilor locale următoare.

Fritz spune că a citit în presă despre dosarul DNA respectiv.

”Un scurt comentariu la ce am citit în presă în privința dosarului nou de la DNA. Sunt urmăriți penal pentru niște probleme la urbanism fostul primar Robu, cât și trei foști angajați. În ceea ce îl privește pe domnul Robu, nu vreau să comentez, nu știu dacă este sau nu corupt, este treaba lui să își demonstreze inocența, în cadrul sistemului de justiție”, a spus, vineri, Fritz.

El s-a referit mai mult la restul personajelor acuzate, fostul arhitect-şef Sorin Ciurariu; Simona Drăgoi – fostă secretar al primăriei; Gabriela Borcsi – fostă șefă Serviciu Autorizări și Certificări în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucreția Croitoru – fost consilier la Urbanism. Aceștia nu mai sunt angajați ai primăriei, a subliniat, chiar de două ori, Fritz.

”Ce pot să spun, însă, este că niciunul dintre suspecți nu mai lucrează la primăria Timișoara. Unii dintre acei oameni ale căror posturi le-am desființat și care m-au dat în judecată pentru că le-am desființat posturile respective, acum sunt vizați de dosare de corupție, inclusiv și în acest dosar. Concluziile le puteți trage singuri, poate există o legătură între cele două lucruri. Clar este că ceea ce am găsit prin Primăria Timișoara, niște practici tare dubioase, atât în domeniul resurselor umane, unde există un dosar în domeniul patrimoniului, dar și î domeniul urbanismului unde acum există și aici un dosar, toate acestea fac parte din lupta anticorupție pe care o ducem în primăria Timișoara”, a mai declarat Fritz pe subiect.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

14 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago