Consiliul Judeţean Timiş

Șapte milioane de lei pentru cultura timișeană. Au fost alese proiectele finanțate

Consiliul Județean Timiș a făcut selecția proiectele care vor fi finanțate pe programul TimCultura, din bugetul județului. Din cele 387 de proiecte depuse, 220 au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție.

Suma totală solicitată s-a ridicat la peste 19 milioane de lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 7.250.000 lei, din care 6.900.000 lei sunt pentru finanțarea proiectelor culturale, iar 350.000 lei pentru finanțarea celor de tineret.

Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a ținut cont de mai multe criterii: valoarea culturală și artistică, originalitatea, capacitatea financiară și operațională a solicitantului, impactul, gradul de cofinanțare, relevanța în dezvoltarea culturală a județului, evidențierea multiculturalității, promovarea competitivității în rândul elevilor, valorificarea patrimoniului cultural bănățean cât și sustenabilitatea în timp a proiectului.

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la capitolul dedicat organizațiilor neguvernamentale. Acestea au depus proiecte cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane lei.

Vor beneficia de fonduri nerambursabile festivaluri urbane, de jazz, literatură, cinema, magie, concerte simfonice, acțiuni ce îmbină știința și cultura, evenimente dedicate studenților, precum și multe alte proiecte ce deschid actul cultural în întreg județul.

TimCultura este un program de finanțare nerambursabilă al Consiliul Județean Timiș, prin care instituția își propune să încurajeze activitățile culturale și de tineret, să centreze oferta artistică pe public și să înlăture inegalitățile de acces prin stimularea vieţii cultural-artistice în comunele și orașele județului. De asemenea, programul de finanțare va contribui la dezvoltarea ofertei culturale timișene în contextul titlului „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Rezultatele selecției pot fi consultate pe pagina programului, www.timcultura.cjtimis.ro. Contestațiile pot fi depuse până marți, 21 martie, ora 15.00, la Registratura Consiliului Județean.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Descoperire macabră la Moșnița Nouă/UPDATE Cine este victima

Sfârșit tragic. La data de 2 octombrie, în jurul orei 16:00, polițiștii Secției 1 Rurale…

2 ore ago

Timișoara are Plan de Acțiune pentru un Oraș Verde, elaborat de specialiștii BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a analizat Timișoara și a stabilit cam ceea ce…

3 ore ago

Cazinourile Online și Tehnologia Realității Virtuale: Un scenariu din viitor, la tine acasă!

Ești invitat să pătrunzi într-o nouă eră a divertismentului virtual: tehnologia realității virtuale (VR), care…

3 ore ago

Colterm e pregătită pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. Compania a achiziționat și toate certificatele verzi

Societatea Colterm a anunțat că a finalizat probele la rece pentru rețeaua de termoficare, iar…

4 ore ago

Programe de sprijin pentru angajați și pentru companii la UPT! Se va realiza și Harta Regională a Competențelor Viitorului

Investiții într-un viitor mai sigur, mai modern. Într-o lume aflată în continuă transformare, unde digitalizarea…

6 ore ago