Weekend-ul de deschidere a Timișoara Capitală Europeană a fost unul excelent pentru imagine, spun cei de la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. Spectacolul de deschidere din Piața Unirii a fost magnet pentru 17.000 de oameni, iar totalul spectatorilor din cele trei zile de deschidere a ajuns la 60.000 de participanți.
Desigur, concertul din Piața Unirii a fost magnetul principal, cu cei mai mulți spectatori, dar expoziția Victor Brauner a atras, de asemenea, peste opt mii de oameni, la fel și expoziția Paul Neagu. Surpriza a fost controversata instalație din Piața Operei, realizată de Ordinul Arhitecților, ”Schela” a atras peste 23.000 de spectatori, în timp ce expoziția Cronic Desire s-a oprit cu puțin sub 16.000 de vizitatori.
“Evenimentul de deschidere a evenimentului CEC înseamnă un start al anului şi o ridicare a ştachetei din punct de vedere artistic, pe care o impune programul, al dimensiunii europene şi al participării publicului. Acestea au fost mizele de la început şi asupra programului şi ce înseamnă el pentru tot anul cultural cât şi pentru deschidere. În weekendul deschiderii am avut o cifră de 17 mii de oameni în Piaţa Unirii, iar expoziţiile care rămân deschise până în 23 aprilie atrag în continuare un public numeros. Au fost peste 60 de mii de persoane atunci, iar de atunci, în total, 100 de mii de persoane, inclusiv în activările din cartiere”, a detaliat Ramona Laczko, coordonatorul proiectului TM 2023.
Desigur, TM2023 nu se oprește. Pentru lunile viitoare sunt puse la punct numeroase noi acțiuni culturale
“Este un program foarte efervescent, cu activităţi pentru diverse publicuri şi ne aşteptăm la o participare foarte intensă de public. În cadrul teritoriului “Locuri”, un proiect foarte interesant este “Oraşul paralel” organizat de Asociaţia Diogene în parteneriat cu Teatrul de Stat Maghiar, spectacol semnat de Ana Mărgineanu şi Ştefan Peca, un teatru itinerant în cartierele istorice din Timişoara, Fabric şi Iosefin, care urmăreşte rute dezvoltate pe baza unui studiu antropologic şi a unei documentări în comunităţile respective, a ascultării active. Spectacolul este o plimbare prin oraş cu un public care alege rutele. Primul spectacol are loc marţi, următoarele fiind programate pe 24-25 aprilie, 8-9 mai, 14 şi 15 iunie”, a declarat Cosmina Goagea, curator pentru teritoriul “Locuri”.
O listă cuprinzătoare, cu evenimentele programate, se poate găsi pe pagina de internet a Centrului de Proiecte Timișoara https://centruldeproiecte.ro/ .
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…