Consiliul Judeţean Timiş

Administrația județeană întregește minicentura alternativă, de drumuri județene. Urmează Șag – Sânmihaiu Român

Una din ultimele porțiuni din centura de șosele alternative, care înconjoară Timișoara cu ajutorul drumurilor județene, e scoasă la licitație de CJ Timiș. Pe SEAP a fost luni publicată licitația pentru stabilirea firmei care va moderniza drumul de pământ existent între Sânmihaiu Român și Șag.

Suma oferită este de 17,1 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată prin intermediul programului Anghel Saligny, fiind unul dintre proiectele acceptate la finanțare. Odată cu acest tronson se va asigura o nouă legătură și cu drumul național care duce spre punctul vamal de la Moravița, spre Serbia.
În prezent, acest tronson este doar un drum de pământ existent între DJ 591A, la Sânmihai, și DJ 593, la Șag. Fostul drum comunal a fost preluat de Consiliul Județean Timiș și va fi asfaltat. Sunt mai puțin de șapte kilometri de drum, fără lucrări de artă.
„Obiectivul de investiție propus a se realiza în cadrul prezentului contract, își are originea în comuna Șag, la intersecția cu drumul județean DJ 593, iar punctul de sfârșit se află în Sânmihaiu Român la intersecția cu drumul județean DJ 591A. Pe sectorul mai sus menționat, în lungime de 6,53 km, drumul județean nu are structură rutieră, acesta fiind din pământ”, se spune în anunțul de licitație.
Preluarea de către CJT a acestui drum de 6,7 kilometri a avut loc încă din anul 2020 https://debanat.ro/2020/11/minicentura-alternativa-de-ocolire-a-timisoarei-va-avea-un-nou-segment-intre-sag-si-sanmihaiu-roman_311887.html, dar este scos la licitație doar la trei ani de atunci. Vă reamintim că în acest moment este în lucru și drumul județean, de același tip, dintre Dudeștii Noi și Săcălaz. De fapt, acolo drumul este integral realizat, doar că cineva nu s-a gândit că trebuie lucrat și la podul existent peste un canal de irigații, între cele două localități. Așadar, de mai mult de un an de zile acest drum stă degeaba închis, lucrările ”lălăite” de la acel pod nefiind nici acum încheiate. În urmă cu scurt timp, Alin Nica, președintele CJT, spunea că, cel mai probabil, acel pod va fi finalizat în următoarele două – trei luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

9 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago