Legume sau produse lactate, dar și vinuri, toate produse de Universitatea de Științele Vieții Timișoara, multe parte a procesului didactic, pot fi acum achiziționate de la magazinul amenajat de instituția de învățământ superior la Stațiunea Didactică pe care o deține în Calea Aradului. Alături de produsele Universității, la Akademika Market se vor mai găsi produse provenite direct de la producători locali din județele din vestul României.
Locația, oficial situată pe Calea Aradului 119, poate fi vizitată, de vineri, de către clienți, pe drumul de legătură dintre Calea Torontalului și Calea Aradului, drumul amenajat de administrația Robu la ieșirea din oraș.
Gama produselor oferite e una largă, acoperă 150 de produse, lactate, carne, legume, fructe, panificație, gemuri naturale, celebra zacuscă, pește, chiar și vin. Mare parte provin din fermele deținute de Universitatea de Științele Vieții, fiind rodul activității depuse pe cele câteva mii de hectare de teren, în sere, dar și în ferma piscicolă proprie.
„Am vrut să respectăm principiul dorit de Uniunea Europeană intitulat <Din fermă direct pe masa consumatorului. De la fermă, la furculiță. Am vrut să arătăm că se poate pune în aplicare un asemenea principiu modern, deschizând o băcănie cu produse agroalimentare locale, proaspete, venite direct de la producătorii autohtoni din regiunea Banatului. Astfel vrem să prezentăm un mesaj foarte clar: Universitatea de Științele Vieții susține și sprijină agricultura românească, susține producătorii locali și în direcția educării și informării populației pentru a ști să aleagă și să consume produsele locale autentice de calitate provenite de la producătorii locali din zona Banat. Pe etichetele produselor se află toate informațiile cu privire la produs și proveniența sa și calitățile specifice. Astfel, consumatorul, populația să știe exact ceea ce consumă. Pe viitor, cetățenii își vor putea comanda produsele dorite și le vor primi acasă”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții Timișoara.
Planurile de viitor sunt mari.
„Avem deja vinul nostru, este îmbuteliat în sticlele noastre. Avem vie, linie de vinificație, nu producem în cantități uriașe, ci e pentru cercetare și microproducție. Avem o fermă didactică înființată prin Hotărâre de Guvern. Pe partea de bovine e finalizat, vine acum laboratorul pe suine, cel de păsări funcționează, de acolo avem ouăle, cel de ovine este funcțional. De acolo avem brânză. Vom investi mult. Vom produce și ulei, punem la punct moara pentru panificație”, a mai spus rectorul Cosmin Popescu.
Operatorul băcăniei spune că produsele sunt de cea mai bună calitate și sunt ”adevărate”, având trasabilitatea cunoscută.
Conceptul Akademika Market mai are două locații, una în Timiș, una în Arad.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…