Administratie

Marian Vasile, pe făraş. Administratorul public al judeţului Timiş urmează să demisioneze pentru… a nu fi demis

Marian Constantin Vasile urmează să demisioneze din funcţia de administrator public al judeţului Timiş. Nu este vorba de o decizie personală, alternativa fiind demiterea sa din funcţie. Lui Vasile i s-a mai dat un răgaz de timp pentru a-şi găsi un loc de muncă în mediul privat.  

Decizia privind mazilirea lui Marian Vasile din funcţia de administrator public al judeţului Timiş a venit în urma unor solicitări făcute de primarii PNL din judeţ, reprezentaţi de Dănuţ Groza, edil al oraşului Sânnicolau Mare şi secretar general al PNL Timiş. În acest sens s-au pronunţat însă şi mai mulţi membri ai BPN al PNL Timiş. Lui Vasile i se reproşează conflictele cu angajaţii Consiliului Judeţean şi faptul că nu lucrează pentru echipă, fiind mai degrabă un one-man show în instituţie. De asemenea, contestatarii lui Vasile afirmă că mai mulţi angajaţi valoroşi ai CJ Timiş şi-au dat demisia din cauza lui. În calitate de admnistrator public, Vasile coordonează (încă) mai multe departamente importante din instituţie, precum Direcţia de Dezvoltare, incluisiv achiziţiile, dar şi implementarea proiectelor europene. MC Vasile a fost numit administrator public imediat după ce Alin Nica a ocupat funcţia de preşedinte al CJ Timiş.

Vasile a fost un apropiat al lui Nicolae Robu fost preşedinte al PNL Timiş, cu care a intrat însă în conflict la un moment dat. Atunci şi-a dat demisia şi din PNL. Ulterior s-a înscris în PLUS, partid din care, de asemenea  a demisionat, dar nu a mai intrat în PNL. Între iunie 2012 şi iunie 2014, apoi între februarie şi mai 2015 a fost vicepreşedinte al CJ Timiş, în perioad USL. Lui Vaile i s-a mai acordat un răgaz de timp pentru a-şi găsi un loc de muncă în mediul privat. În locul lui, poitrivit unor surse din partid, va fi numit un membru PNL care are şi o anunită experienţă în administraţia judeţeană.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

20 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago