Poliția și Jandarmeria sunt prezente cu efective sporite pe stradă și la evenimente, în aceste zile

Forțele de ordine, Poliția și Jandarmeria, vor fi prezente cu efective sporite pe stradă și în locurile unde vor avea loc evenimente în aceste zile.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătorile Pascale Ortodoxe să fie celebrate în siguranță. Astfe, în perioada 14-17 aprilie 2023, peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona lăcașurilor de cult din județ cât și în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităților de alimentație publică, cu profil similar. Polițiștii timișeni vor fi la datorie pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, astfel încât fiecare cetățean să se bucure de aceste sărbători.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri se vor afla pe principalele artere din județ, la acțiunii fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest și DrugTest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În acest sens, recomandăm celor care pornesc la drum către destinațiile alese, să nu se grăbească, să respecte regulile de circulație și să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, deoarece cel mai important lucru îl reprezintă siguranța dumneavoastră. De asemenea, în această perioadă evitați să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar și să vă aflați în spaţii aglomerate, deoarece furturile din buzunare şi genţi se comit în special în aceste locuri. Totodată, pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuințe asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să procedeze astfel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră. Având în vedere că lumea virtuală este parte din viaţa noastră, nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori, iar atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe internet.”, au anunțat reprezentanții Poliției Naționale.

În contextul minivacanței prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș a dispus suplimentarea efectivelor în toate locurile unde se vor organiza manifestări religioase sau cultural-artistice pentru ca acestea să se desfășoare în siguranță și cu respectarea ordinii publice.

În acest sens, peste 200 de jandarmi vor acționa la nivelul județului Timiș pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, atât în preajma lăcașurilor de cult, cât și în toate locurile cu public numeros.

Atragem atenția tuturor persoanelor care vor participa la diferite manifestări cultural-artistice sau cu public numeros, că este interzis consumul băuturilor alcoolice în anumite locuri publice: parcuri, mijloace de transport în comun, gări sau autogări, precum și în alte locuri publice prevăzute de lege. Totodată, este interzisă tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-08:00”, ne anunță reprezentanții Jandarmeriei.

Jandarmii Grupării Mobile Timișoara sunt și ei la datorie, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale, astfel încât, cei care aleg să participe la activitățile organizate în localitățile: Giroc, Gătaia, Sânmihaiu Român, Cadar, Șipet, Sângeorge, Berecuța, Ghilad, Stamora Română și Toager, din județul Timiș să petreacă momente liniștite, în siguranță! De asemenea, în Noaptea de Paște, vor fi prezenți alături de cetățenii care vor participa la Slujba de Înviere, la mănăstirile Prislop, din județul Hunedoara și Hodoș-Bodrog, din județul Arad.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

7 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

13 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

15 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

16 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

16 ore ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

17 ore ago