La Casa Tineretului din Timișoara a avut loc o nouă ediție a Târgului Locurilor de Muncă, acțiune organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. O ediție „plină”, la acțiune au fost prezenți foarte mulți tineri elevi, care au venit să vadă ce înseamnă un loc de muncă și ce se oferă pe piață, special pentru a se orienta în carieră. De asemenea, și mai multe persoane încarcerate la Penitenciarul Timișoara au fost prezente, în speranța găsirii unei slujbe
Angajatorii şi-au prezentat profilul companiei şi posturile vacante sau poziţii deschise în domeniul voluntariatului sau de internship existente. În total au fost prezenți cu standuri 66 de participanți: agenți economici, instituții, școli, ONG-uri, întreprinderi de Economie Socială.
Persoanele în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție 1388 locuri de munca vacante oferite de agenții economici participanți la eveniment, dintre care 1285 oferte de locuri de muncă pentru persoane cu studii medii, respectiv 103 oferte de locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare
Cele mai căutate meserii și posturi oferite persoanelor fără studii superioare au fost: operator producție, montator subansamble, muncitor necalificat, lucrător comercial, stivuitorist, vânzător, lacatuș mecanic. Principalele meserii aferente locurilor de muncă oferite persoanelor cu studii superioare sunt: proiectant arhitect, inginer structurist, inginer automatist, asistent cercetare, inginer drumuri și poduri și inginer de sistem.
Până la urmă la acțiunea organizată au participat 1973 persoane, fiind selectați în vederea încadrării pe piața muncii 1017 persoane.
O componentă nouă a unei astfel de acțiuni organizată de AJOFM Timiș a fost prezența elevilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent la acțiunea de la Timșoara, a spus că prin facilitarea prezenței la o acțiune de acest tip a elevilor se dorește o informare a acestora, dar și de familiarizare a tinerilor cu ceea ce înseamnă o angajare și domeniile din care sunt sunt oferite slujbe noi. Astfel, se pot orienta în carieră.
„Pentru evoluția noastră ca și țară trebuie să avem copii din ce în ce mai competenți. Am solicitat și profesorilor să ni se alăture, iar aceștia au înțeles. Ne dorim să ne gândim mai mult la copiii noștri, în momentul în care ies de pe pe băncile școlii. Îmi doresc să aducem la aceeași masă copii, angajatori, educatoriii și să el arătăm copiilor toate opțiunile și să mărim numărul de ore de practică. cred în această idee care de multe ori nu a fost înțeleagă. Nu trebuie să pregătim viitorul pentru copiii, ci copiii noștri pentru viitor, cu competențe. Odată cu creșterea competențelor, vor crește și veniturile. Productivitatea muncii se regăsește în rezultatul exercițiilor financiare”, a spus Marius Budăi.
Ca noutate AJOFM Timiș a anunțat un parteneriat dintre Universitatea de Vest din Timișoara și AJOFM Timiș în implementarea programului online iJobs, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Participanții vor învăța strategii de căutare a locurilor de muncă și de gestionare a situațiilor dificile în cadrul procesului de selecție, bune practici în crearea CV-ului și redactarea scrisorii de intenție, precum și oportunitatea de a exersa interviuri.
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…