Primăria Timişoara

Clădirile cu consum de energie aproape de zero vor fi subiect de expoziție la Timișoara

Clădirile cu consum redus de energie vor fi subiectul evenimentului ”Săptămâna nZEB Timișoara 2023”, care are loc în Parcarea Modex din centrul Timișoarei. Zona se transformă, în perioada 10-13 mai, pentru patru zile într-un centru de inovație și sustenabilitate.

Acțiunea este organizată de Primăria Municipiului Timișoara, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Asociația Portic, Clusterul pRO-nZEB și INCD URBAN-INCERC. Va fi un eveniment internațional dedicat clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB), eveniment înscris în agenda Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Pe parcursul celor patru zile, participanții vor avea ocazia să asiste la prezentări, ateliere de lucru, activități practice și demonstrative, precum și să efectueze vizite pe șantiere care evidențiază prezentul și viitorul clădirilor nZEB în România. Accesul vizitatorilor este gratuit, iar înregistrarea pentru activități specifice este disponibilă pe pagina evenimentului. https://portic.eu/site/nzeb-roadshow-timisoara/.

În cadrul proiectului ”The nZEB Roadshow”, finanțat prin programul HORIZON 2020 al Uniunii Europene, Municipiul Timișoara se alătură orașelor București, Brașov, Iași și Cluj-Napoca, în promovarea eficienței energetice și a bunelor practici în materie de clădiri nZEB (nearly zero energy building).

Evenimentul se va desfășura în Parcarea Modex și va reuni profesioniști și consultanți din domenii tehnice specifice activităților de eficientizare energetică, autorități publice și reprezentanți ai mediului academic. Agenda evenimentului dovedește amploarea sa: (https://www.pro-nzeb.ro/wp-content/uploads/2023/05/2023-04-12_draft-agenda_Saptamana-nZEB_TM_v6-rev.pdf) .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago