Politica

Enigma candidatului PNL pentru scaunul de primar al Timișoarei e tot mai complicată

Problema desemnării candidatului PNL la funcția de primar al Timișoarei se dovedește a fi una foarte dificilă. Sunt doi candidați care și-au anunțat deja intenția, doi ”secreți” pe care partidul îi înscrie oricum în cursă, chiar dacă nu o vor face ei, există candidați din exterior, chiar și o posibilă alianță cu PSD, admite Alin Nica, președintele filialei Timiș.

Începutul anului viitor este punct limită pentru momentul în care PNL Timiș va avea desemnat un candidat la funcția de primar al Timișoarei. Nu se știe cine va fi, dar va câștiga sigur, crede Nica.

”Pornim cu maxim doi potențiali candidați până la sfârșitul toamnei, adică sfârșitul lui noiembrie, iar până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, să rămână unul singur, în jurul căruia să construim strategia electorală pentru 2024. Dacă n-am fi avut din ce alege, am fi avut o problemă reală. Dar dar chiar și așa, fiindcă avem destul de multe opțiuni, decizia nu este deloc ușoară, fiindcă a alege cea mai bună opțiune e o responsabilitate majoră față de timișoreni. Sunt convins că vom câștiga Primăria Timișoara”, a declarat Nica.

Deocamdată sunt nenumărați posibil candidați. Chiar și unii înscriși cu forța!

”Păi mi se pare că sunt doi, plus încă vreo doi care, chiar dacă nu se înscriu, oricum îi înscriem noi. Am mai am spus-o și cu alte ocazii. Pe lângă cei doi care s-au înscris, Cosmin Tabără și Sorin Supuran, nu eliminăm nici candidatura lui Nicolae Robu. Sunt și anumite candidaturi din afara partidului pe care le avem în vedere. Luna aceasta vom face al treilea sondaj de opinie pe Timișoara. Am făcut deja niște focus grupuri care să ne ajute să răspundem la anumite întrebări, să vedem anumite profiluri ale potențialilor candidați și anumite slăbiciuni sau puncte tari ale acestora. Toate aceste, să zicem, etape care ne ajută să ne formăm o părere, să luăm o decizie, sunt foarte importante, pentru că decizia o vom lua într-un mod bazat pe date, pe ceea ce așteaptă cetățenii de la noi, și nu ne grăbim să luăm o decizie care după aceea s-ar putea să fie nefericită”, a mai declarat șeful PNL Timiș.

Ca ecuația desemnării să fie și mai complicată, Nica admite că se discută și de o alianță cu partidul cu care PNL împarte guvernarea.

”Nu excludem deloc nici această posibilitate. E una dintre posibilitățile pe care le avem în vedere. Avem cinci scenarii în momentul de față cu care lucrăm, cinci scenarii care ne asigură câștigarea alegerilor în Timișoara. Și nu e niciun secret. Sunt trei scenarii cu candidați membri PNL și două scenarii cu candidați care nu sunt membri PNL în momentul de față.”, a încheiat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

9 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

14 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

15 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

15 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

16 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

17 ore ago