Primăria Timişoara

Primăria Timișoara solicită din PNRR aproape nouă milioane de euro pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii Louis Țurcanu

Primăria Timișoara depune spre finanțare două proiecte prin care cere finanțare în vederea extinderii și dotării unor secții de specialitate ale Spitalului Municipal Timișoara și de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, destinate nou-născuților. Cererile au fost depuse pe PNRR.

Consilierii locali timișoreni s-au întâlnit marți, la o oră neobișnuit de matinală pentru CLT, pentru a vota, într-o ședință de plen online, documentația pentru două proiecte care vor ajuta la dotarea unităților medicale aflate în administrarea municipalității. Vorbim despre nouă milioane de euro, bani care ar urma să fie obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii.

Pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara se solicită peste 23 de milioane de lei, bani care ar urma să ajute la reducerea ratei de deces infantil. Proiectul intitulat „Extinderea secției de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara prin dezvoltarea capacității infrastructurii dedicate îngrijirii pacientului critic neonatal si îmbunătățirea programului de screening prin dotarea cu echipamente medicale adecvate” va duce la extinderea secției ATI pentru neonatali, cu trei paturi, urmând să se realizeze și dotarea secției de neonatologie. Tot din această finanțare ar urma să fie susținută și formarea profesională în vederea îmbunătățirii programului de screening și tratament pentru retinopatia de prematuritate.

Valoarea totală a proiectului este de 23.055.958,41 lei fără TVA, durata de implementare fiind de 17 luni.

Spitalul de Copii din Timișoara are nevoie de aparatură performantă, necesară pentru reducerea ratei de mortalitate infantilă. Astfel, a fost scris proiectul „Șansa la viață prin creșterea capacității si dotarea infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu» Timișoara”.

De asemenea, și acesta va fi propus spre finanțare prin PNRR. Prin acest proiect se propune finanțarea suplimentării numărului de paturi dedicate pacienților critici nou-născuți, dotarea acestor paturi și a celor existente deja cu aparatură medicală adecvată, precum și îmbunătățirea programului de screening – prin care, de exemplu, ar putea fi depistate din timp anumite maladii congenitale de cord.

De asemenea, prin același proiect, cadrele medicale ar urma să beneficieze de formare continuă, pentru a-i putea trata corespunzător pe nou-născuții în stare gravă.

Valoarea totală a proiectului este de 12.956.349,07 lei fără TVA, durata de implementare este de 14 luni.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

5 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

8 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

8 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

11 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

13 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

13 ore ago