„Wellbeing la locul de muncă” – un proiect interdisciplinar al studenților de la Medicină și Business Timișoara

Tema „Cum să avem un stil de viață sănătos la job și în afara lui” a fost subiectul workshop-ului derulat în ziua de 30 mai 2023 și la care au participat cu interes reprezentanți ai mediului de business si universitar.

Lucrări precum: Stresul la locul de muncă, Soluții de wellbeing, Rolul sportului în viața noastră, Experiența unui medic–storytelling, Rolul angajatorului în prevenirea burnout-ului sau Despre un stil de viață sănătos pe înțelesul tuturor, susținute de masteranzii programului Responsabilitate juridică a personalului medical din cadrul UMFT au suscitat interesul participanților- studenți, medici rezidenți, juriști, economiști, experți HR.

Acest proiect demonstrează o idee simplă: colaborarea dintre domenii precum managementul resurselor umane, medicină, sport și business este naturală.

Desfășurat online, proiectul pilot WELLBEING LA LOCUL DE MUNCĂ a demonstrat un grad ridicat de interes pentru diferiți actori de pe piața muncii tocmai fiindcă circumstanțele vieții în care trăim arată că obținerea stării de bine a angajaților, a bunăstării optime necesită eforturi care să includă colaborări multisectoriale. Astfel de eforturi pot aduce beneficii tuturor prin crearea de soluții care să conducă la un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată știut fiind faptul că atunci când angajații – indiferent de domeniul în care activează – beneficiază din partea angajatorilor de acest work-life balance, ei pot obține mai bune rezultate pentru organizație, sunt mai motivați și implicați.

Este îmbucurător faptul că mediul de business prin reprezentanții săi – Dragoș Soare și Violeta Pavel care au participat la proiect – a confirmat că multe dintre ideile prezentate se regăsesc ca bune practici în companii.

Participanții – masteranzi de la programul Responsabilitatea juridică a personalului medical, UMFT, studenți de la Masterul Managementul resurselor umane, FEAA, alături de cei de la programul de master Managementul activităților și organizațiilor de educație fizică și sportive din cadrul UVT la care s-au aflat și studenți de la masterul Auditul și evaluarea întreprinderii – Universitatea Tibiscus – au beneficiat de prelegeri interactive și discuții aplicate care au conturat o atmosferă pozitivă, presărată de experiențele trăite și împărtășite ce au reprezentat adevărate lecții de viață.

Design-ul proiectului a fost realizat de către Conf. Univ. Dr. Denisa Abrudan, coordonator program master MRU, FEAA UVT care a fost susținut de Prof. Univ. Dr. Ramona Amina Popovici, coordonatorul programului de master RJPM, UMFT. Remarcabil pentru acest proiect este că a fost implementat 100% de către studenți iar adresabilitatea sa o reprezintă în principal mediul de business. În acest mod, prezentările studenților s-au ridicat la înălțimea standardelor cerute de mediul de afaceri.
Colaborarea excelentă dintre cei doi profesori universitari durează de ani buni iar acest proiect este unul din multele dezvoltate împreună. Dovadă este și noul program: Leadership și wellbeing – premise ale performanței la locul de muncă , un program interdisciplinar de tip Școală de vară UMFT-UVT- UNU ce se va derula în luna iulie 2023 cu participarea Universității Naționale Ucayali din Peru (UNU).

Dintre reacțiile participanților:

RAMONA AMINA POPOVICI, prof. univ. dr. UMFT
’’Cei mai multi dintre oameni asociaza stilul de viata sanatos cu o alimentatie cat mai naturala si cu tehnici de gatit cat mai sanatoase. Abordarea este corecta, insa, atunci cand ne referim la un astfel de concept, nu ne putem rezuma doar la starea de sanatate fizica datorata felului in care ne hranim si ne hidratam. Un stil de viata sanatos inseamna mult mai mult decat aceastea. Unul dintre elemente definitorii ale unui stil de viata sanatos este sa transformi sanatatea intr-o prioritate, atat la locul de munca cat si in afara lui, pentru a reduce riscul aparitiei unor afectiuni grave, cat si pentru cresterea sperantei de viata. Acest proiect argumenteaza, o data in plus, ca gandirea echilibrata si bunastarea emotionala sunt definite prin acceptarea prezentului, cu realism, pragmatism si atitudine constructiva pentru gasirea unor solutii smart in orice situatie. Din aceasta perspectiva, el ne reaminteste cat de important este sa adoptam un stil de viata activ ’’

CARMEN SCOROȘANU, studentă RJPM, UMFT
”Mi-a facut o deosebită plăcere să particip la această activitate în ECHIPĂ. Interactivă, dinamică și cu multe învățăminte. Experiențele personale împărtășite au fost de mare ajutor.”

GHINEA ULISE, student RJPM, UMFT
”De abia astăzi, participând la acest workshop, mi-am dat seama cât de puține cunosc din subiectele discutate. Mi-a făcut o deosebită plăcere să contribui la acest demers alături de ECHIPĂ!”

SILVIA KOVACS, studentă FEAA, UVT
”Acest workshop m-a motivat sa fiu mai atenta la modul meu de viata si sa ma apuc să fac sport”

RADU SIMCELESCU, student RJPM, UMFT
“Foarte interactiv și plăcut”

JOVREA STEFANIA, studenta RJPM, UMFT
”Un workshop foarte frumos din care am putut invata multe lucruri importante atat din experienta personala cat si din cea profesionala a colegilor”

ANAMARIA EGRI, studentă MRU, UVT
”Imi plac invitații. Oameni deosebiți”

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

3 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

4 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

8 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

8 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

8 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

8 ore ago