Primăria Timişoara

Același pasaj rutier, o ploaie zdravănă, două constatări diferite. Fostul viceprimar, Dan Diaconu, și primăria au analizat inundația

Timișoara a avut parte, vineri după-masă, de o ploaie cum nu a mai avut de mult. Multe zone din oraș s-au umplut de apă, clădiri publice și private au fost inundate în zona subsolurilor sau prin acoperiș. Printre zonele afectate, un ”clasic”, pasajul Brediceanu, inundat, cu mașini blocate inițial, ulterior rezolvat de echipele ISU și Aquatm.

A plouat la Timișoara cu cantități de 20 de ori mai mari decât în mod normal, spunea directorul Aquatim, Ilie Vlaicu. În asemenea condiții, canalizarea orașului face față cu greu, dar, de această dată a reacționat mai mult decât decent. Desigur, au fost și situații nedorite.

”Tocmai ce a plouat într-o manieră care rar întâlnim acest lucru. Vreau să vă anunț că orașul este bec în acest moment. Aquatim are capacitatea puterea, oamenii necesari de a rezolva orice problemă”, spunea, imediat după ruperea de nori, Ilie Vlaicu.

Au fost zone din oraș unde nu a fost chiar bec.

”Pentru o perioadă scurtă astăzi, debitele de apă au depășit de 25 de ori media dintr-o zi obișnuită. Sistemul din Timișoara a fost gândit pentru volume mai mici și intervenim pentru a asigura condiții pentru circulația pe drumuri în condiții normale. Echipele Aquatim S.A. acționează cu toate forțele disponibile în Timișoara în acest moment și au eliberat pasajele de apă. Vidanjele companiei au început deja să golească de apă subsolurile instituțiilor publice (instituții de cultură, școli, spitale), precum și curțile și subsolurile private”, anunța, spre seară, Primăria Timișoara.

Pasajul Brediceanu pune de fiecare dată probleme la o ploaie zdravănă. Nu a fost modernizat încă.

Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei în administrația precedentă, a analizat situația și a tras concluzia: liberalii făceau și pasajul acesta. Dacă erau în continuare pe CD Loga nr. 1.

”Poate dacă s-ar mai fi făcut vreun efort în acest sens, aceste imagini, comune acum 10 ani, în toate pasajele timișorene, ar fi devenit istorie peste tot. Asa era la Jiul, așa era la Popa Șapca, etc. S-au făcut investiții majore în administrația, liberală, din care am făcut parte, iar fiecare din aceste pasaje – Michelangelo, Jiul, Popa Șapcă au sisteme separate de evacuare a apelor și epurare. Pasajul de pe Brediceanu ar fi urmat. Nu a mai fost cazul”, spunea Diaconu.

Se pare că a fost doar o problemă cu timp limitat de existență. Actualele autorități s-au mobilizat rapid.

”Circulația se desfășoară în condiții normale la pasajul de pe str. Brediceanu. Mulțumim echipelor de la ISU Timiș și Aquatim S.A. pentru mobilizarea exemplară de astăzi De asemenea, toată mizeria adunată în urma ploii a fost curățată, iar pasajul a fost spălat”, a comunicat și Primăria Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

40 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

O oră ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

6 ore ago