Școala generală care deservește cartierul Fratelia va intra în reabilitare. Primăria Timișoara pregătește documentația pentru achiziționarea lucrărilor de execuție și actualizarea în buget a sumelor necesare pentru investiție. Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 include etajarea imobilului existent, astfel încât se vor crea patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente.
Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B se află într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere. Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. Primăria urmărește reabilitarea energetică a Corpului A, prin izolare termică și montarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș, precum și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj.
Acestea includ consolidarea structurii de rezistență pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice.
Consilierii locali au aprobat, în data de 30 mai, actualizarea documentației tehnico-economice cu indicatorii tehnico-economici, precum și devizul general faza PT pentru obiectivul de investiție din cadrul proiectului „Școala Gimnazială nr.15, Timișoara – Reabilitare și etajare imobil existent parter, corp B – 2 magazii și atelier parter rezultând imobil Parter + 1 Etaj, spații pentru învățământ (sală funcțională și clase) și reabilitare termică Corp A – clădire școală P+1E”. Prin realizarea acestui obiectiv de investiții, se va asigura accesul la condiții optime de educație pentru copiii din această zonă, diminuând, astfel, riscul de abandon școlar și oferind șansa unui viitor mai bun pentru întreaga comunitate.Valoarea totală a proiectului este de 4.681.217,36 lei (inclusiv TVA).
„Ne apropiem de momentul începerii reabilitării unei noi școli de cartier cu fonduri europene. Elevii din Fratelia, dar și din periurban, se vor bucura de condiții moderne, de secol 21 pentru a învăța. Facem tot ceea ce ține de noi pentru a recupera decalajul de zeci de ani de investiții în infrastructura școlară din Timișoara. Avem proiect tehnic, avem autorizație de construire și avem contract de finanțare. Este unul din ultimele proiecte pe care am reușit să îl strecurăm pentru a obține fonduri înainte de încheierea POR 2014-2020 și astfel să obținem fonduri europene suplimentare, vitale pentru modernizarea orașului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Etapa următoare este lansarea licitației pentru desemnarea constructorului și demararea lucrărilor de execuție. Aceasta va fi lansată după prima rectificare bugetară.
Consiliul Local a aprobat o valoarea mai mare pentru realizarea investiției, de 4,7 milioane de lei (inclusiv TVA). Aceasta reflectă creșterea costurilor pentru materiale, pentru salariile din sectorul de construcții și necesitatea unor lucrări suplimentare, constatată în faza de elaborare a proiectului tehnic.
Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, prin care este asigurată din fonduri europene suma de 2.654.739,85 lei (inclusiv TVA). Cheltuielile neeligibile vor fi acoperite prin bugetul local.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…