Social

Doctoratul în inginerie, abordat la UPT în cadrul unui proiect cu fonduri europene

Doctoratul în inginerie: provocări, oportunități și valori a fost tema prelegerii susținute, în Sala Mică a Senatului Universității Politehnica Timișoara, de academicianul Ion Boldea. La eveniment au participat, tineri doctoranzi, dar, online, și colegii lor Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Evenimentul a fost o parte a proiectului POCU/993/6/13/153437, ce vizează crearea unei rețele de excelență în cercetare și inovare aplicativă pentru programe de studii doctorale și post-doctorale și care are o perioada de implementare de 18 luni.

Obiectivul general al proiectului este atragerea și menținerea doctoranzilor și post-doctoranzilor în programe educaționale de înalta calitate, inclusiv prin asigurarea unui nivel adecvat al finanțării și prin promovarea relațiilor de parteneriat dintre instituții și mediul de afaceri, a oportunităților de formare pedagogică prin susținerea, dezvoltarea și furnizarea de module de cursuri complementare, cu o componentă aplicativă.

Proiectul are o serie de obiective specifice: Creșterea atractivității si îmbunătățirea participării la ciclul de studii universitare de doctorat și post-doctorat în condiții de susținere financiară adecvată a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat în domenii prioritare ale SNCDI, inclusiv prin asigurarea unui nivel adecvat al finanțării și prin promovarea relațiilor/încheierea de parteneriate între instituții și mediul de afaceri;

Diversificarea formelor de pregătire a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat prin îmbunătățirea accesului la formare profesională, la resurse naționale și europene de cercetare și învățare; Îmbunătățirea programelor doctorale prin includerea unor sesiuni menite să dezvolte capitalul uman, dezvoltarea și furnizarea de cursuri complementare, cu componentă aplicativă și de formare a competențelor.

În proiect, grupul ținta este reprezentată de 93 de doctoranzi aflați în ciclul de studii universitare de doctorat (câte 31 din fiecare universitate parteneră) și 24 de cercetători post-doctorali (câte 8 din fiecare universitate parteneră).

Managerul proiectului este Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române, prorector al Universității Politehnica Timișoara, responsabil cu activitatea de cercetare.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: doctorateupt

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

4 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

8 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

10 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

10 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

11 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

11 ore ago