Social

Doctoratul în inginerie, abordat la UPT în cadrul unui proiect cu fonduri europene

Doctoratul în inginerie: provocări, oportunități și valori a fost tema prelegerii susținute, în Sala Mică a Senatului Universității Politehnica Timișoara, de academicianul Ion Boldea. La eveniment au participat, tineri doctoranzi, dar, online, și colegii lor Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Evenimentul a fost o parte a proiectului POCU/993/6/13/153437, ce vizează crearea unei rețele de excelență în cercetare și inovare aplicativă pentru programe de studii doctorale și post-doctorale și care are o perioada de implementare de 18 luni.

Obiectivul general al proiectului este atragerea și menținerea doctoranzilor și post-doctoranzilor în programe educaționale de înalta calitate, inclusiv prin asigurarea unui nivel adecvat al finanțării și prin promovarea relațiilor de parteneriat dintre instituții și mediul de afaceri, a oportunităților de formare pedagogică prin susținerea, dezvoltarea și furnizarea de module de cursuri complementare, cu o componentă aplicativă.

Proiectul are o serie de obiective specifice: Creșterea atractivității si îmbunătățirea participării la ciclul de studii universitare de doctorat și post-doctorat în condiții de susținere financiară adecvată a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat în domenii prioritare ale SNCDI, inclusiv prin asigurarea unui nivel adecvat al finanțării și prin promovarea relațiilor/încheierea de parteneriate între instituții și mediul de afaceri;

Diversificarea formelor de pregătire a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat prin îmbunătățirea accesului la formare profesională, la resurse naționale și europene de cercetare și învățare; Îmbunătățirea programelor doctorale prin includerea unor sesiuni menite să dezvolte capitalul uman, dezvoltarea și furnizarea de cursuri complementare, cu componentă aplicativă și de formare a competențelor.

În proiect, grupul ținta este reprezentată de 93 de doctoranzi aflați în ciclul de studii universitare de doctorat (câte 31 din fiecare universitate parteneră) și 24 de cercetători post-doctorali (câte 8 din fiecare universitate parteneră).

Managerul proiectului este Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române, prorector al Universității Politehnica Timișoara, responsabil cu activitatea de cercetare.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: doctorateupt

Recent Posts

Peste o treime din noul stadion al Timișoarei, ridicat de primărie, a fost realizată

Mai bine de o treime din stadionul Arena Eroii Timișoarei, pe care Primăria Timișoara îl…

3 ore ago

Grupul de firme BEGA a încheiat patru noi contracte cu Romgaz, în valoare de 43 milioane de lei, prin Foraj Sonde Craiova SA

Compania de servicii petroliere Foraj Sonde Craiova (simbol bursier FOSB), parte a Grupului de firme…

3 ore ago

Primăria Timișoara plantează flori în sensul giratoriu de la Piața Mărăști/FOTO

Echipele de la societatea Horticultura au demarat lucrări în Piața Mărăști, unde au plantat deja…

5 ore ago

Instrumente digitale inteligente pentru reduceri la cumpărături

Shoppingul online a devenit tot mai popular și, datorită cererii mari, comerțul digital a cunoscut…

6 ore ago

Societatea Colterm se orientează tot mai mult pe consumul de gaze naturale, în detrimentul cărbunelui

Societatea Colterm foloseste mai mult gazele naturale pentru producția de energie termică, aceasta odată cu…

8 ore ago

Creștere de 72% la credite pentru casă. Valoarea medie a unei finanțări acordate de imobiliare.ro Finance a ajuns la 71.000 de euro

Brokerul de credite din grupul Imobiliare.ro, imobiliare.ro Finance, a intermediat, pe parcursul anului trecut, credite…

8 ore ago