Primăria Timişoara

La Timișoara se actualizează Regulamentul de Salubrizare, în conformitate cu noutățile legale

Primăria Municipiului Timișoara actualizează Regulamentul de Salubrizare care prevede organizarea, funcţionarea, gestionarea activităților aferente acestui serviciu de utilitate publică, în concordanță cu ultimele modificări legislative în acest domeniu.

Documentul este realizat în concordanță cu prevederile Sistemului integrat de management al deșeurilor din județul Timiș, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu (POS MEDIU). Municipiul Timișoara face parte, alături de 99 de unități administrativ-teritoriale din județul Timiș, din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID), asociație constituită pentru realizarea și implementarea proiectului privind sistemul integrat de management al deșeurilor. Prin acest proiect județul a fost împărțit în în cinci zone de colectare, din punct de vedere al fluxurilor deșeurilor și al arondării lor la stațiile de transfer/centrele de colectare, stațiile de sortare/compostare din județ.

Conform legislației în vigoare, autorităţile administraţiei publice locale au competenţe exclusive în ceea ce priveşte organizarea, atribuirea, coordonarea şi controlul activităţilor de salubrizare desfăşurate în aria teritorială de competenţă a acestora şi exercită următoarele atribuţii: elaborarea şi aprobarea caietelor de sarcini şi a regulamentelor serviciului, pe baza caietului de sarcini-cadru şi a regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare, elaborate de A.N.R.S.C.

”Regulamentul se aplică activităţilor de salubrizare de pe raza municipiului Timișoara, cum sunt colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor menajere şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale, operarea centrelor de colectare prin aport voluntar a deşeurilor de la persoanele fizice, transferul deşeurilor în staţii de transfer, sortarea deşeurilor pe categorii, tratarea biodeşeurilor, inclusiv transportul reziduurilor rezultate din sortare la depozitele de deşeuri şi/sau la instalaţiile specifice de valorificare energetică, eliminarea, prin depozitare, a deşeurilor reziduale, a deşeurilor stradale, a deşeurilor de pământ şi pietre provenite de pe căile publice, măturatul, spălatul şi stropitul căilor publice din localitate, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din localitate şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea la obiectivele din domeniul public şi domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Regulamentul de salubrizare include condițiile – cadru ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului de salubrizare, indicatorii de performanță, condițiile tehnice, precum și raporturile dintre operator și utilizator.

În Timișoara, colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și similare reziduale și al deșeurilor reciclabile este asigurat prin Retim Ecologic Service S.A.

În prezent, activitățile specifice serviciului de salubrizare stradală și activitățile specifice serviciului de deszăpezire.a municipiului Timișoara sunt prestate de către Brantner Servicii Ecologice S.R.L.

De asemenea, activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a fost asigurată de către CORAL IMPEX S.R.L., iar în prezent se află în derulare procedura de achiziție publică pentru noul operator.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Timișoara se va afla în transparență decizională, pentru 30 de zile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

5 minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

O oră ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

3 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

18 ore ago