Primăria Timişoara

Primăria Timișoara anunță un nou succes în primă instanță în procesele cu bazele de pe malul canalului Bega

Municipalitatea timișoreană anunță că a obținut o nouă victorie în primă instanță împotriva uneia dintre bazele aflate pe malul Begăi. Primăria a cerut demolarea construcțiilor care existau pe baza Electrometal, dar societățile care aveau activități comerciale au contestat decizia.

Tribunalul Timiș a respins ca fiind neîntemeiate cererile de suspendare formulate de SC H-Doc Resort SRL și Seven Club Management SRL. asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor care ocupă domeniul public.

Conform primăriei, acestea ocupă un teren care a fost dat în folosință către Electrometal SA și unde aceste firme ”desfășoară activități comerciale fără aviz de funcționare”. Este vorba de o suprafață cumulată de peste 2000 de metri pătrați, situată pe bd. Vasile Pârvan, nr. 5.

”Dispoziția emisă de primarul municipiului Timișoara vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească. La sfârșitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în 7 cazuri în care firme ocupă ilegal terenuri publice. Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei”, este anunțul celor de la Primăria Timișoara.

Până în prezent, municipalitatea a avut succes în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei „Boss” și a celor de la No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Pe terenurile respective, Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

5 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago