Social

Cod portocaliu de furtuni în Banat. După caniculă, ploi şi inundaţii

Noi avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale și vijelii până joi dimineaţă au fost emise pentru jumătate dintre județele țării. De asemenea, canicula se va menține în mare parte din țară, iar temperaturile vor atinge 37-39 de grade.

Avertizarea meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, de la ora 12.00 până joi, la ora 10.00.

În intervalul menţionat, la început în Banat, iar spre seara şi noaptea şi în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureş şi local în Transilvania şi la munte vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale (în intervale foarte scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp), conform meteorologilor.

Avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, de la ora 18.00 și până joi la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval în Banat și în vestul Olteniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

În același timp, canicula va persista, iar meteorologii au emis pentru joi noi avertizări cod galben și portocaliu de disconfort termic accentuat pentru mai bine de jumătate din țară.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

2 minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

6 minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

7 minute ago

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre cele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

35 de minute ago

CFR Timişoara s-a umplut de penibil la Odorhei

Au tratat ultima deplasare a sezonului cum nu se poate mai rău. Prim-divizionara de futsal…

46 de minute ago

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

57 de minute ago