Invatamant

Laureatul Nobel pentru economie Eric Stark Maskin a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UVT

Un nou laureat al premiului Nobel s-a aflat, prin eforturile Universității de Vest, alături de timișoreni. Eric Stark Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2007, a avut două întâlniri, pentru a împărtăși cunoștințe și perspective de certă valoare și semnificație în domeniul său de expertiză. Acțiunea a făcut parte din seria „Nobel @UVT”.

Economistul Eric Maskin s-a întâlnit cu publicul timișorean mai întâi într-o conferință, desfășurată joi, 6 iulie, începând cu ora 18, în Aula Magna a UVT, când a fost dezbătută tematica foarte actuală a crizelor financiare, într-o dezbatere desfășurată sub titlul „Financial crises: why they happen and what to do about them?”, moderată de redactorul-șef al publicației Forbes România, Ionuț Bonoiu, publicist de specialitate mediului economic românesc.
A doua zi, tot în Aula Magna a UVT, comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara a organizat o ceremonie specială, dedicată acordării titlului de Doctor Honoris Causa UVT renumitului economist american.
Eric Stark Maskin, profesor de economie la Universitatea Harvard, este unul dintre cei mai cunoscuți economiști americani, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007, premierea semnificând recunoașterea importanței majore a lucrărilor pe care le-a semnat, legate de teoria concepției mecanismelor, premiu Nobel pentru științe economice împărțit cu alți doi economiști americani – Leonid Hurwicz și Roger Myerson.
Eric Maskin, Doctor Honoris Causa UVT: „Mă bucură și mă onorează gândurile și aprecierile care mi s-au adresat din partea comunității UVT. Cred că interesul dumneavoastră pentru cunoaștere, știință și inovare este cel mai bun predictor al viitoarelor rezultate de top pe care le veți obține, într-un context al învățământului superior european marcat de competitivitate.”, a spus Eric Maskin, după ceremonie.
Despre moment a vorbit și rectorul UVT.
„Prima lecție esențială pe care o învață economiștii se referă la faptul ca resursele sunt limitate. Este un principiu de analiză economică universal valabil, dar care, pentru mulți actori ai vieții publice, este considerat drept neglijabil, cu consecințe ce se văd în crizele din economie. După ce ieri seară am avut bucuria să participăm la o conferință de mare profunzime, susținută de economistul laureat cu Nobel în 2007, Eric Maskin, dedicată chiar subiectului crizelor financiare, astăzi a venit momentul pentru desfășurarea ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT reputatului economist, un moment cu totul special pentru comunitatea noastră academică. La UVT, Cultura este Capitală!”

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

3 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

3 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

4 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

4 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

6 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago