Sport

Pledoarie pentru mişcare! Acţiune sportivă de succes la care se cere bis

Weekendul acesta s-a desfășurat în Parcul Rozelor, Baza CSM Timişoara, în paralel cu Campionatul European de volei pe plajă U22, pe un teren de tenis în aer liber, acțiunea de promovare a sportului cu greutăți, parte a programului „În Mișcare Pentru Comunitate”.

Finanțat de Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, parte din programul Orașul În Mișcare, în colaborare cu CSM Timisoara, FR Haltere, evenimentul a avut parte de două zile de excepţie. Şi asta s-a văzut prin numărul mare de participanţi, dar şi prin bucuria de a face „sală”, în parc, în aer liber.

„A fost o acţiune de mare succes şi bine venită, mai ales că a fost în aer liber, prima de acest fel a clubului nostru. Vineri 28 iulie, la ora 18 am pornit o pregătire generală la care au participat de la juniori până la categoria master, oameni care îndrăgesc mișcarea. Asistați de doi profesori antrenori de haltere, participanții au făcut exerciții specifice, dar și exerciții aleatorii. Prima zi a fost un succes deplin, sportivii și publicul fiind receptivi într-un număr impresionant. A doua zi 29 iulie, începând cu ora 10, am desfășurat împreună cu sportivi de performanță din cadrul CSM Timisoara, CSS Arad, AMEFA Arad și Haltere Club Timișoara o competiție de pregătire, deschisă și amatorilor.

Am fost impresionat că la acestă pregătire au venit foarte mulți amatori. Ce poate fi mai frumos când întâlnești la o pregătire, tata și fiul pe același podium. Ce poate fi mai emoționant când la o pregătire întâlnești o familie întreaga care vine la mișcare, seniorul clubului având 78 de ani. Totodată am avut onoarea de al avea printre noi pe vicepreședintele Federaţiei de Haltere, care și-a întrerupt participarea la Campionatul European U23 de la București”, ne-a povestit Călin Milan, antrenorul şi inimosul organizator de la CS Haltere, cea mai veche „sală” din oraş, situaţă pe strada Amforei.

Într-o atmosferă de prietenie şi fair-play sportivii s-au întrecut şi autodepăşit. Totul a fost conform planului, ba mai mult, depăşind aşteptările, demonstrând că orice acţiune sporzivă făcută cu suflet se poate bucura de succes-

Toți participanții au fost premiați cu tricouri, diplome, vitamine, răcoritoare. Totul s-a terminat cu o socializare şi o promisiune că în septembrie se vor organiza în două weekenduri, porți deschise în cartier, cu invitatie la mișcare în sală și aer liber.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

3 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

8 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

11 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

11 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

11 ore ago