Opinii

Salvaţi-o pe făţarnica Firea! „Noul PSD” pierde testul lagărelor morţii. Din nou, USR e de vină!

La doi paşi de Bucureşti, capitală a unei ţări europene de secolul XXI, în oraşul Voluntari, au fost descoperite câteva lagăre de exterminare. Singura diferenţă faţă de cunoscutele lagăre naziste este că cele din Voluntari nu au crematorii sau camere de gazare. În schimb, probabil la Birkenau se mânca mai bine, la Voluntari bătrânii ajungând să-şi mănânce hainele de pe ei. Voluntariul nu este o localitate în sensul acceptat în întreaga lume. Voluntariul este o feudă de tip medieval a clanului Pandele-Firea. Musca dacă vrea să se aşeze în Voluntari, trebuie să ceară voie de la clan. Vrei să tragi aer în piept în Voluntari, trebuie autorizaţie de la „stăpânii” domeniului.

Cazul de la Voluntari este de o gravitate incomensurabilă pentru o ţară care are pretenţii de civilizaţie şi denotă o inumanitate imposibil de înţeles pentru un om normal. Lagărele de concentrare de aici ne arată cât de jos am ajuns ca naţiune, cât de de eşuaţi suntem, cât de nepăsăsători suntem faţă de cei din jur. Şi, ca într-o oglindă, reflectă monstruozitaea unei societăţi. Un astfel de masacru programat necesita intervenţia imediată a preşedintelui Klaus Iohannis, dar deja ne-am obişnuit cu crasa sa lipsă de empatie şi imensa comoditate. De asemenea, era obligatoriu ca nu doar responsabilii penali, ci şi cei morali să fi zburat în secunda doi din funcţii.

Şi aici mă întorc la clanul Firea – Pandele. Cei doi farisei se jură că nu ştiau nimic, în condiţiile în care, aşa cum am spus, nu creşte iarba în Voluntari fără aprobarea lor. Mai mult, cu cinci luni înainte de descinderile DIICOT, au existat anchete jurnalistice despre ce se întâmplă acolo. Da, probabil Firea şi Pandele nu au câştigat bani şi n-au fost implicaţi direct în exterminarea bătrânilor. Dar ştiau ce se întîmplă, dar au preferat să întoarcă capul şi să pupe alte mii de icoane. Persoane din imediatul anturaj al celor doi (sora, consiliera, fostul şofer ai lui Firea ş.a.) erau implicate direct, dar ea nu ştia nimic. Fiindcă Firea este o culme ne neatins a fariseimului şi imposturii.

Chiar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, de acolo de unde cei doi făţarnici cărători de cruci aşteptau ajutor, a intervenit în acest caz, aruncând săgeţi direct spre Firea: Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii(…) Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism. Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.”

Exact despre asta e vorba, abjecţie şi cinism. Şi crede cineva că Bănescu, oficial al BOR,  a vorbit fără să se informeze iniţial despre ce se întâmplă în lagărele morţii? Adulmecătoarea de moaşte a intervenit şi s-a plâns de atacul lui Bănescu cu o ipocrizie care sparge stratosfera. Atât Firea, cât şi Pandele au ocupat televiziunile pe care le-au finanţat cu bani grei şi, dincolo de atacuri la Bănescu, am mai înţeles un lucru: pentru tot ce s-a întâmplat. USR e de vină.

Mai grav mi se pare însă că şi „noul PSD” le ţine isonul, fără să aibă curajul unui chiuretaj, care ar fi sanitar şi pentru partid. Au apărut şi punctajele de partid cu care membrii PSD trebuie să apere onoarea doamnei Pandele. În acest caz, „Noul PSD” a pierdut testul maturităţii, rămânând acelaşi vechi PSD care se aduna în jurul infractorilor şi borfaşilor din partid. Da, am înţeles că, unic în Europa, s-a înfiinţat un minister pentru satisface orgoliile exacerbate ale unui personba. Dar asta nu înseamnă să perseverezi în eroare. De cele mai multe ori, asumarea unei erori îţi poate aduce profit inclusiv politic. Să-ţi aperi un om în numele onoarei e un gest mafiot.

În procesele de la Nürnberg, toţi inculpaţii se jurau, precum Firea şi Pandele, da, fără buzele lipite pe icoane, că nu ştiau nimic despre lagărele de exterminare. Unii chiar nu ştiau amănunte şi nu au fost implicaţi direct, dar au preferat să întoarcă capul. Dar asta nu i-a scutit de pedepse. Pedepse pe pământ, nu divine, pe care cei doi făţarnici din Voluntari cred că le pot răscumpăra, pe modelul indulgenţelor de odinioară.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

5 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

6 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago