Salvaţi-o pe făţarnica Firea! „Noul PSD” pierde testul lagărelor morţii. Din nou, USR e de vină!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

La doi paşi de Bucureşti, capitală a unei ţări europene de secolul XXI, în oraşul Voluntari, au fost descoperite câteva lagăre de exterminare. Singura diferenţă faţă de cunoscutele lagăre naziste este că cele din Voluntari nu au crematorii sau camere de gazare. În schimb, probabil la Birkenau se mânca mai bine, la Voluntari bătrânii ajungând să-şi mănânce hainele de pe ei. Voluntariul nu este o localitate în sensul acceptat în întreaga lume. Voluntariul este o feudă de tip medieval a clanului Pandele-Firea. Musca dacă vrea să se aşeze în Voluntari, trebuie să ceară voie de la clan. Vrei să tragi aer în piept în Voluntari, trebuie autorizaţie de la „stăpânii” domeniului.

Cazul de la Voluntari este de o gravitate incomensurabilă pentru o ţară care are pretenţii de civilizaţie şi denotă o inumanitate imposibil de înţeles pentru un om normal. Lagărele de concentrare de aici ne arată cât de jos am ajuns ca naţiune, cât de de eşuaţi suntem, cât de nepăsăsători suntem faţă de cei din jur. Şi, ca într-o oglindă, reflectă monstruozitaea unei societăţi. Un astfel de masacru programat necesita intervenţia imediată a preşedintelui Klaus Iohannis, dar deja ne-am obişnuit cu crasa sa lipsă de empatie şi imensa comoditate. De asemenea, era obligatoriu ca nu doar responsabilii penali, ci şi cei morali să fi zburat în secunda doi din funcţii.

Şi aici mă întorc la clanul Firea – Pandele. Cei doi farisei se jură că nu ştiau nimic, în condiţiile în care, aşa cum am spus, nu creşte iarba în Voluntari fără aprobarea lor. Mai mult, cu cinci luni înainte de descinderile DIICOT, au existat anchete jurnalistice despre ce se întâmplă acolo. Da, probabil Firea şi Pandele nu au câştigat bani şi n-au fost implicaţi direct în exterminarea bătrânilor. Dar ştiau ce se întîmplă, dar au preferat să întoarcă capul şi să pupe alte mii de icoane. Persoane din imediatul anturaj al celor doi (sora, consiliera, fostul şofer ai lui Firea ş.a.) erau implicate direct, dar ea nu ştia nimic. Fiindcă Firea este o culme ne neatins a fariseimului şi imposturii.

Chiar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, de acolo de unde cei doi făţarnici cărători de cruci aşteptau ajutor, a intervenit în acest caz, aruncând săgeţi direct spre Firea: Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii(…) Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism. Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.”

Exact despre asta e vorba, abjecţie şi cinism. Şi crede cineva că Bănescu, oficial al BOR,  a vorbit fără să se informeze iniţial despre ce se întâmplă în lagărele morţii? Adulmecătoarea de moaşte a intervenit şi s-a plâns de atacul lui Bănescu cu o ipocrizie care sparge stratosfera. Atât Firea, cât şi Pandele au ocupat televiziunile pe care le-au finanţat cu bani grei şi, dincolo de atacuri la Bănescu, am mai înţeles un lucru: pentru tot ce s-a întâmplat. USR e de vină.

Mai grav mi se pare însă că şi „noul PSD” le ţine isonul, fără să aibă curajul unui chiuretaj, care ar fi sanitar şi pentru partid. Au apărut şi punctajele de partid cu care membrii PSD trebuie să apere onoarea doamnei Pandele. În acest caz, „Noul PSD” a pierdut testul maturităţii, rămânând acelaşi vechi PSD care se aduna în jurul infractorilor şi borfaşilor din partid. Da, am înţeles că, unic în Europa, s-a înfiinţat un minister pentru satisface orgoliile exacerbate ale unui personba. Dar asta nu înseamnă să perseverezi în eroare. De cele mai multe ori, asumarea unei erori îţi poate aduce profit inclusiv politic. Să-ţi aperi un om în numele onoarei e un gest mafiot.

În procesele de la Nürnberg, toţi inculpaţii se jurau, precum Firea şi Pandele, da, fără buzele lipite pe icoane, că nu ştiau nimic despre lagărele de exterminare. Unii chiar nu ştiau amănunte şi nu au fost implicaţi direct, dar au preferat să întoarcă capul. Dar asta nu i-a scutit de pedepse. Pedepse pe pământ, nu divine, pe care cei doi făţarnici din Voluntari cred că le pot răscumpăra, pe modelul indulgenţelor de odinioară.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Unul a spus: (iulie 9th, 2023 at 17:00 )

Au regăsit tefelistii bunicii abandonați în azile pe care mai deunăzi scuipau muia?
Vai cum se răscoala spiritul civic în scop electoral. Să vărsăm o lacrimă, că florile useriste au făcut nimic pe la primăriile care le-au câștigat, și ii sufla vântul alegerilor

George a spus: (iulie 9th, 2023 at 17:45 )

Se pare că mai e câte unul care se ține de punctajul partidului.

Ghe. Stănescu a spus: (iulie 9th, 2023 at 22:10 )

Scoateți vă rog primul comentariu. Este abject și de-o prostie abisală. Nu-i lăsați să-mpută atmosfera și aici.

PSD macht frei! a spus: (iulie 9th, 2023 at 22:49 )

N-am priceput deloc de ce preacredincioasa, în loc să meargă să se roage într-o chilie mănăstirească 40 de zile (sau mai puțin), a dat buzna în televiziuni. Poate pentru că imaginea ei este mai importantă decât sufletele chinuiților din azilele nefericit plasate într-una dintre cele mai mafiotizate localități din România. Alții ar fi fost revoltați să știe că asemenea grozăvii se petrec în apropierea lor.
Nu știu dacă a făcut măcar gestul de a-i vizita pe bătrânii năpăstuiți (putea să facă un asemenea gest și prea-netalentatul în comunicare Pandele, în calitate de primar), însă să te repezi la gâtul lui Nicușor Dan, în asemenea mod și într-un asemenea moment, dovedește lipsă de abilități pentru ocuparea unor funcții publice, ca să fiu blând. Ciolacu ar fi trebuit s-o zboare (sau măcar s-o suspende), iar Iohannis putea să iasă cu un comunicat și să le aducă aminte PSD-iștilor că îl cam luau cu „Heil Hitler!” destul de des.
Ce are gestul exterminator al ex-șoferului primăriței Firea (o persoană care transmite ură din priviri chiar și-atunci când râde, și-aici nu mă refer la șofer) cu eficiența administrațiilor USR, e geu de explicat. Poate doar prin prisma comunismului primitiv feudal-românesc: când mintea și sufletul nu mai produc argumente, rămâne mereu gura ca să scuipe și pumnul ca să lovească.

Întrebări a spus: (iulie 10th, 2023 at 09:45 )

Știți cumva, „fondatorul doctrinei umaniste” (așa apare pe website-ul PUSL, nu râdeți!), „profesorul”, a exprimat vreo părere despre tratamentele inumane aplicate congeneraționalilor lui?

Vis a spus: (iulie 12th, 2023 at 15:56 )

Jeguri umane, in toate partidele.Din pacate tot mai multe! Mama lor are prea mult timp liber si umple tara cu ei dupa 9 luni, mai ales dupa o insemintare in vitro.Creste sansa de tripleti.Aoleuuu, vai de noi!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top