Consiliul Judeţean Timiş

Parcare nouă în zona Spitalului Județean Timișoara. Necesitatea e mare, CJ Timiș analizează mai multe variante

Consiliul Județean Timiș are în plan să ”reșapeze” un proiect de pe vremea cand președinte era Călin Dobra, de construire a unei parcări în zona Spitalului Județean Timișoara. Dacă atunci se vorbea de una supraetajată, actuala conducere a instituției, presată de nevoia găzduirii vehiculelor personalului medical, analizează mai multe posibilități. 

Construcțiile noi, destinate prestării de servicii medicale, care se realizează acum în zona unde se află Spitalul Județean, au lăsat fără locuri de parcare medicii și asistentele care activează la Județean sau la Casa Austria. Aceștia s-au plâns că nu au unde să își lase mașinile când vin la lucru. Problema a fost semnalată de Marin Popescu, consilier județean, în cadrul ultimei ședințe de plen. Acesta spune că a verificat situația pe teren și a descoperit chiar și un teren unde ar putea fi făcută o asemenea parcare. De fapt, este un teren al CJ Timiș, vizat deja de un proiect similar, dar lansat în 2019 de fosta administrație, sub conducerea lui Călin Dobra. În 2020 urma să înceapă lucrările la o parcare supraetajată.

Din discuțiile pe care le-am avut cu medici de la Spitalul Județean este o problemă legată de disponibilitatea locurilor de parcare, care nu există în acest moment acolo, medicii solicitând sprijinul celor de la Carrefour. Medicii parchează la Carrefour, ca atare cred că trebuie să luăm în calcul o investiție în noi locuri de parcare. Sigur, eu fac o propunere, nu știu dacă este fezabilă pentru că nu știu care este statutul acelui spațiu și mă refer aici la intrarea la Urgențe, în partea dreaptă, numai că nu știu statutul lui. Eu am văzut un loc acolo și mă gândeam că poate într-un viitor foarte apropiat să rezolvăm această problemă medicilor pentru că, cu siguranță, acolo lucrează câteva sute sau poate mai mult de oameni și mă refer aici la tot ce înseamnă resursă umană în acest spital”, conform lui Marin Popescu.

Proiectul cu parcarea supraetajată nu a mai prins vremuri în care să devină realitate, dar Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș, spune că actuala garnitură de funcționează la Urbanism analizează mai multe variante pentru parcare, nu doar una supraetajată. Se analizează și alte locații din campusul medical, inclusiv o parcare sub un corp nou de clădire. 

Noi analizăm încă să vedem dacă asta este cea mai bună variantă, să folosim acel teren de lângă spital, să vedem dacă nu putem folosi oportunitățile de finanțare pe care le vom avea de a construi o nouă clădire, pe lângă cea cu cincietaje, care va conține și Centrul de Mari Arși și noul ATI, noua UPU. Mai vrem să depunem un proiect pe noul Program Operațional de Sănătate și poate acolo vom reuși să facem și o parcare subterană, să vedem dacă putem să facem acest lucru. De asemenea, avem o variantă pe care o studiem, dacă putem face o parcare subterană sub partea din față a clădirii principale a Spitalului Județean. Până nu avem clarificate aceste soluții tehnice și de finanțare, nu luăm nicio decizie, dar este și acea variantă pe care ați menționat-o dumneavoastră”, a anunțat Alin Nica, președintele CJT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

O oră ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

2 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

2 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

2 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

4 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

5 ore ago