Primăria Timişoara

Se ”scumpește” Cinema Timiș cu peste trei milioane de lei

Reabilitarea Cinema Timiș, unul dintre puținele cinematografe preluate de primărie, intrate în reparații și cu lucrările deja avansate, va costa cu peste trei milioane de lei mai mult decât valoarea inițială. Administrația orașului cere majorarea sumei acordate pentru lucrări.

Consilierii locali timișoreni vor avea de aprobat, în ședința de plen de miercuri, alocarea a câteva milioane de lei în plus pentru plata lucrărilor de reabilitare la cinematograful Timiș.

Valoarea investiției de acolo este de 27,4 milioane de lei, cu TVA Inclus. Primăria cere alocarea de la bugetul locala sumei de 3,3 milioane de lei, reprezentând suma cu care se actualizează valoarea obiectivului de investiții „Reabilitare imobil Cinematograf Timiș”, conform OG 47/2022 și a actelor adiționale la contractul de execuție lucrări nr. 15/10.02.2022 încheiate în baza acestora.

De lucrări se ocupă firmele Audiotech Multimedia Group (lider) – Codo Solutions SRL, care au câștigat, în asociere, licitația publică organizată. Cele două vor realiza în spațiul respectiv o sală multifuncțională, un bar, trei săli interactive, grupuri sanitare. O noutate a incintei o reprezintă instalarea unor „panouri decorative cu licheni”. Proiectul îndrăzneț, propune și o grădină verticală cu arțar japonez sau tuia

Lucrările prevăd și realizarea unei a doua săli de proiecție, la subsol, cu 100 de locuri. În acel spațiu a funcționat unul dintre cele mai cunoscute baruri din oraș, Club 30.

Începerea lucrărilor a avut loc în luna februarie a anului trecut. Conform datelor inițiale, suma alocată a fost de 20 de milioane de lei și lucrările trebuie finalizate în acest an.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

18 minute ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

O oră ago

Marian Vasile e supărat foc pentru că nu e singurul candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei

Deși el știe sigur că are șanse adevărate să devină viitorul primar al Timișoarei, acum…

2 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Accident mortal în Timiş. Lipsa de experienţă a unui tânăr de 19 ani a dus la moartea unei fete de 17 ani

Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, a condus un autoturism pe DN 59…

2 ore ago