Primăria Timişoara

Sindicatul Salariaților din Primărie cere retragerea afirmațiilor USR. Conducerea orașului acuzată de ”măsuri cu caracter represiv și sancționator

Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice Aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara reacționează după ce a fost numit ”un sindicat toxic”, în cadrul unui comunicat de presă lansat de USR, după ce formațiunea politică aflase din presă despre recunoașterea trucării unor concursuri din primărie de către două angajate. Acum, sindicatu cere USR retractarea afirmațiilor, în caz contrar anunțând unor proceduri juridice în cadrul unui proces civil.

În cadrul comunicatului, cei de la USR vorbesc despre ”harem” debarcat, respectiv despre persoane grupate în jurul unui sindicat toxic.

O parte din acest harem a fost debarcat după lupte intense duse de administrația Fritz. Alții, grupați în jurul unui sindicat toxic, încă visează la o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție. E trist că Timișoara a fost condusă și călărită de astfel de oameni atâția ani, dar timișorenii au spus clar și răspicat acum trei ani că a fost de-ajuns”, se arată în  comunicatul USR. 

La o zi vine și reacția sindicatului.

Constatândcă în comunicatul de presă dat publicității în data de 17 august 2023 ați discreditat Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, calificându-l ca fiind ”un sindicat toxic”, afirmații vădit nereale și denigratoare, Vă solicităm retractarea afirmațiilor ofensatoare anterior citate, cuprinse în comunicatul de presă dat publicității în data de 17 august 2023, ce aduc atingere imaginii Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara; Publicarea prezentei somații, precum și a declarației de retractare, în termen de 1 (una) zi de la data notificării. În situația neîndeplinirii în termen a solicitării noastre, ne rezervăm dreptul de a completa  petitele acțiunii civile ce face obiectul dosarului nr. 4714/325/2022 aflat pe rolul Tribunalului Timiș, pentru constatarea prejudiciului de imagine produs și pentru constrângerea la îndeplinirea măsurilor de mai sus, precum și pentru plata de daune morale”, se spune în poziția sindicatului condus de Tiberiu Negrei.

Organizația spune că niciuna dintre persoanele acuzate că au obținut locuri prin fraudare nu face parte din sindicat.

Precizăm că persoanele care au obținut încadrarea în funcțiile publice sau contractuale prin fraudarea concursurilor de recrutare sau selecție nu fac parte din sindicatul nostru, ci dimpotrivă, cel puțin o persoană, membră a Sindicatului Angajaților din Unitatea Administrativ Teritorială Timișoara, deține, împotriva noastră, calitatea procesuală de intervenient accesoriu în sprijinul Primarului Municipiului Timișoara, în dosarul nr. 2263/30/2022 al Tribunalului Timiș, privind nelegala constituire a comisiei de disciplină și comisiei paritare ale aparatului de specialitate al primarului și în dosarele ce au avut, respectiv au ca obiect suspendarea executării, respectiv anularea Hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 89/2022 și nr. 90/2022 (dosarul nr. 1386/30/2022, dosarul nr. 3047/30/2022). Mai mult, în privința tututor acestor persoane, care prin fraudă, dovedită în procese penale, ocupă funcții publice sau contractuale în cadrul aparatului de specialitate al primarului, solicităm Primarului Municipiului Timișoara să dispună de urgență toate măsurile legale în vederea înlăturării acestora de îndată din funcțiile ocupate”,mai spun sindicaliștii.

Contrar, aceștia susțin că actuala conducere a orașului manifestă dispreț față de membrii organizației.=, respectiv a luat o serie de măsuri represive împotriva acestora.

Pentru motivul că reprezentanții Municipiului Timișoara au manifestat, în toată perioada mandatuluiactualei administrații locale, o totală lipsă de considerație față de lege, față de comunitate,față de partenerul social și față de salariații pe care îi reprezentăm, am fost nevoiți,în vederea apărării drepturilor și intereselor membrilor noștri, să demarăm o serie de litigii, ce au fostsoluționate într-o covârșitoare proporție împotriva Primarului Municipiului Timișoara și aConsiliului Local al Municipiului Timișoara, ceea ce a atras, în replică, adoptarea de către Primarul MunicipiuluiTimișoara a unor măsuri cu caracter represiv și sancționator împotriva unora dintremembrii de sindicat, precum și lansarea în spațiul public de materiale ce conțin afirmații mincinoase și văditdefăimătoare la adresa sindicatului, cum este și cel dat publicității în data de 17 august 2023”, mai aflăm din poziția Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice Aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

O oră ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

2 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

5 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

5 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

5 ore ago