Timp liber

Ultimul weekend al simfoniei dintre artă și tehnologie, la Cazarma U. Digital Culture Space își închide porțile

Luni, 7 august 2023, Digital Culture Space – parte a Spotlight Heritage Timișoara din Cazarma U – își închide porțile. Ultimele acorduri ale simfoniei dintre artă și tehnologie se scriu în acest weekend, când toți cei care mai doresc să exploreze poveștile Timișoarei, cultura și istoria orașului, ghidați de tehnologiile de realitate augmentată, sunt așteptați la tururi gratuite.

Programul zilelor dintre 4 și 6 august este cuprins între orele 16:00 – 20:00.

”Experiența noastră, a Spotlight Heritage Timișoara, în spațiul Cazarma U – Digital Culture Space, integrat în proiectul după Sculptură/Sculptură după a fost unică, o simfonie între artă și tehnologie,  în care patrimoniul a fost adus în contemporan, prin tehnologiile digitale pentru a spune povești unice prin artefacte inovatoare. Spectacolul „Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate”a fost un moment emoționant care a adus la viață istoria recentă a orașului în curtea Cazarmei U.  Ne-am bucurat că aplicațiile au fost utilizate de multe oficialități și mii de vizitatori din diverse țări, de sute de copii și tineri, care au descoperit orașul, dar și a tehnologiilor digitale de mare actualitate”, arată Diana Andone, director Centrul  e-Learning (CeL) al Universității Politehnica Timișoara și coordinator proiect Patrimoniul sub reflectoare Timișoara.

Spotlight Heritage Timișoara/Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

8 minute ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

2 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

18 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

18 ore ago