Primăria Timişoara

Artiștii stradali care vor să performeze pe străzile din Timișoara sunt chemați la testat la Casa de Cultură

Dacă vrei să prestezi activități artistice pe străzile Timișoarei va trebui prima dată să treci testul realizat de Casa de Cultură. Timp de cinci zile, cei care vor să câștige prezentându-și talentul pe stradă sunt așteptați la instituția amintită, pentru a-și demonstra calitățile, în vederea jurizării.

Consiliul Local Timișoara a adoptat hotărârea nr. 312 din 25 iulie, aceasta conține Regulamentul privind autorizarea activităților cultural-stradale în Municipiul Timișoara, în concluzie, Casa de Cultură îi invită pe artiștii stradali să se înscrie la procedura de autorizare anuală, care va avea loc în perioada 25-29 septembrie, în Sala Lira, a Casei de Cultură.

Înscrierea presupune completarea formularului disponibil pe site-ul Casei de Cultură (www.casadeculturatm.ro) sau fizic, la sediul instituției, în perioada 11-22 septembrie.

Odată completat, formularul va fi trimis pe mailul office@ccmt.ro sau va fi depus la sediul instituției, în perioada mai sus menționată, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00-16:00.

Audițiile vor avea loc în perioada 25-29 septembrie, zilnic între orele 10:00-13:00. Programul detaliat, pe zile și pe ore, al audițiilor, va fi comunicat vineri, 22 septembrie, pe site-ul și pe pagina de Facebook a Casei de Cultură.

Activitățile cultural-stradale pot fi performate de persoane sau grupuri de până la 5 persoane cu vârsta de minim 16 ani, cu sau fără studii de specialitate. Dacă mai mulți muzicieni/artişti (maxim 5) doresc să lucreze împreună, aceștia se pot asocia și pot aplica pentru un singur aviz. În această situație, avizul va fi eliberat reprezentantului grupului respectiv, iar în anexă vor fi trecuți restul de participanți/membri.

Calificativele acordate de membrii comisiei vor fi între 1 și 10 puncte. Aviz vor primi doar persoanele care obțin calificative de minim 7 puncte din partea fiecărui membru al comisiei;

Formele de evaluare sunt următoarele: Audiție – pentru artiștii-interpreți, muzicieni (repertoriul trebuie să cuprindă minim 10 piese, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei); Prezentarea unui moment teatral – pentru actori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 3 momente, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei); Prezentarea unui moment coregrafic – pentru dansatori (repertoriul trebuie să cuprindă minim 5 montări coregrafice, pe care le va comunica, înainte de evaluare, comisiei); Portofoliu de lucrări artistice și o probă de practică demonstrativă a abilităților în domeniu – pentru solicitanții din domeniul artelor vizuale.

Suportul muzical va fi adus la evaluare, pe stick USB, Casa de Cultură punând la dispoziție o boxă mobilă. În cazul în care momentele pregătite necesită alte dotări, acestea vor fi aduse de către fiecare artist în parte.

În funcție de nota obținută, artiștii își pot desfășura activitatea în mai multe zone din oraș. Pentru Piaţa Victoriei, Piața Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Platoul din fața Parcului Central, Str. Mărăşeşti, Str. Lucian Blaga, Str. F. Griselini, Str. Eugeniu De Savoya, Str. V. Alecsandri, Str. Fără Nume, Str. Gen. Praporgescu, Str. Enrico Carusso, Str. Sergent Constantin Muşat, Str. Radu Negru, Str. Florimund Mercy, Str. A. Pacha, Str. D. Cantemir, Str. V.V. Delamarina, Str. J. Bolyai, calificativul minim necesar este 8;

Pentru Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, Str. I.I. de la Brad, Str. Holdelor, Piața Nouă, Str. Veronica Micle, Str. Al Russo, Str. Tabor, Str. Bogdăneștilor, Str. Herculane, Str. Ismail, calificativul minim necesar este 7.

Artiștii care solicită autorizare temporară, ocazională (studenți, turiști etc. care locuiesc temporar la Timișoara) pot depune cererea de autorizare în orice moment al anului, aceasta fiind supusă analizei, în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei, care se va întruni în mod special, conform regulamentului. Autorizarea temporară este de maxim 30 de zile și poate fi reînnoită de maxim două ori, pe parcursul unui an.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

55 de minute ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

9 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

13 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

15 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

15 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

15 ore ago