Primăria Timişoara

Dominic Fritz ne anunță: Umplem bulevardul Cetății cu verdeață/FOTO

Vor fi peste 300 de arbori plantați pe bulevardul Cetății, spune primarul Dominic Fritz. Zona va fi plină de zone verzi, inclusiv liniile de tramvai înierbate, spune acesta, după ce mai mulți cetățeni din zonă s-au plâns că suprafețe largi cu iarbă și mai mulți copaci au dispărut ca urmare a progresului urbanistic din zonă.

Acum se lucrează la trotuare, mai spune Fritz,

Pregătim viitoarele zone verzi de pe Cetății și finalizăm ultimele trotuare. Linie de tramvai înierbată, noi zone verzi și peste 300 de arbori pe care îi plantăm în această toamnă. Zona are acum kilometri întregi de conducte noi de apă, canal, gaz, telecomunicații și electricitate, înlocuite după decenii în care nu s-a atins nimeni de ele. Recent am finalizat trotuarul de la Școala Gimnazială 19, iar acum lucrăm la cele dintre str. Mircea cel Bătrân și Horia”, conform primarului.

Desigur, nici bicicliștii, atât de dragi actualei administrații a orașului, nu au fost uitați, iar bulevardul este acum ”un culoar modern de mobilitate accesibil pentru toată lumea”, conform lui Fritz.

Municipalitatea speră la recuperarea sumelor importante investite pentru acest bulevard.

Până acum am suportat costul lucrărilor doar din bugetul local. Acum, pregătim documentația pentru atragerea a 20 mil euro din fonduri europene, bani pe care deja i-am plătit pe lucrările executate până acum. Vom putea astfel să asigurăm finanțarea pentru noi lucrări de investiții care schimbă în bine viața timișorenilor”, a mau spus primarul.

Legat de proiect, opiniile sunt împărțite. Unii nu mai contenesc cu felicitările, alții acuză că s-a renunțat la spațiul verde.

”Pe Cetății, pe partea cu Bioclinica ați desființat tot spațiul verde inclusiv copacii… păcat… chiar nu ma așteptam sa faceți desert din asfalt acolo, nici nu vreau sa ma gândesc la oamenii care locuiesc in casele alea vara la ce temperaturi sunt…”, este doar una dintre opiniile contra modului de implementare a modernizării.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Au fost efectuate reparații pe calea ferată spre Arad

Regionala CFR Timișoara a efectuat o serie de reparații pe calea ferată dintre Timișoara și…

7 minute ago

CCIA Timiș organizează o misiune economică timișeană la World Expo Osaka 2025

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură organizează în perioada 22 iunie - 5 iulie 2025…

20 de minute ago

Colterm continuă probele la rece în mai multe zone din oraș

Societatea Colterm anunță că majoritatea traseelor de încălzire au fost încărcate cu succes în urma…

36 de minute ago

Greu, dar cu atât mai frumos! Timișoara a învins Constanța sub panou, după două reprize suplimentare

Nebunie de meci în Sala Constantin Jude, acolo unde SCM Timișoara a întâlnit „europeana” CSM…

O oră ago

Tehnică de epilare de ultimă generație la L’architect du Beaute! Un aparat de înaltă performanță, în premieră la Timișoara

L’architect du beaute continuă să fie un adevărat „trandsetter” în domeniul frumuseții în Vestul țării!…

2 ore ago