Primăria Timişoara

Primăria Timișoara s-a intabulat, alături de statul român, în calitate de proprietar pe clădirea de pe Loga 52. Era deținută de proprietari ”de catifea”/FOTO

Primăria Timișoara a reușit să redobândească, pentru statul român, cu dreptul de administrare al municipalității, una dintre vilele de pe Bulevardul CD Loga, mai precis clădirea de la numărul 52. Surprinzător, așa cum spune primarul, nici nu a fost  un nou litigiu, ci au fost folosite alte dosare și soluțiile date.

Am găsit cu juriștii mei o cale juridică prin care am reușit să ne întabulăm pe baza unor dosare penale din trecut, fără să mai trecem printr-un alt litigiu”, a spus Dominic Fritz. 

Primăria s-a intabulat deja pe clădire, acum urmează o executare silită și cei care foloseau clădirea vor trebui să o părăsească. ”Victoria” dosarului deschis în 2016, de fosta conducere a primăriei, a arătat după o muncă de detectiv depusă de angajații primăriei, după cum spunea primarul, să arate că au fost falsuri în actele de proprietate și, ulterior, de vânzare, a clădirii. Au fost mai multe vânzări, pentru a se pierde urma operațiunilor inițiale ilegale, a mai spus acesta.

Astăzi este o zi mult așteptată, de decenii aș putea spune, este ziua în care am reușit să readucem în patrimoniul orașului una dintre vilele furate, aș putea spune, de pe Bulevardul Loga. Loga 52, țineți minte, este prima vilă care a reintrat în patrimoniul orașului. Aici este un bulevard în care, în anii 90, prin tot felul de falsuri în acte, tertipuri juridice, vânzări, cumpărări succesive s-au luat din patrimoniul orașului mai multe vile. Au ajuns în mâna unor clanuri. De la începutul Mandatului am spus că o prioritate pentru mine o să fie să readuc în patrimoniul orașului ce s-a pierdut în ultimii zeci de ani.(…) Avem o victorie majoră pentru Timișoara și timișoreni, am recâștigat această clădire, statul român este proprietar de drept atât pe clădire, cât și pe terenul de 1.200 de metri pătrați. Noi, ca municipiu, avem dreptul de administrare al acestei clădiri. În anii 90 s-a făcut un fals în acte, s-au prefăcut unii că sunt proprietari, apoi s-a vândut de mai multe ori clădirea, astfel încât să se piardă urmele, dar a existat un dosar penal care a desfăcut tot acest șir și a desfăcut toate actele care s-au falsificat în trecut”, a declarat, luni, Fritz.

Acum vila somptuoasă e a statului român și în acte. Urmează executarea silită.

Am șters toate drepturile de proprietate care încă erau în cartea funciară și am făcut un pas administrativ, să intabulăm Statul Român și Primăria Timișoara ca proprietarii de drept pe aceste clădiri. Clădirea respectivă încă este ocupată. Următorul pas este să evacuăm oamenii care stau în această clădire”, a mai declarat Dominic Fritz.

Conform oficialului, în primăria a existat reținere în a rezolva problema.

Această operațiune pare o operațiune simplă, dar este doar vârful aisbergului, un efort uriaș din partea a echipei mele, de a lua toate aceste dosare la puricat și de a găsi pentru fiecare câte o strategie juridică ca să le readucem la primărie. Vreau să și spun că, în trecut, toate aceste oportunități au fost ignorate, toată lumea a închis ochii pentru că bine-înțeles, că în aceste clanuri vorbim inclusiv și de anumite rețele care pot să facă rău dacă vor, și prin căi administrative, și altele. De aceea vreau să și mulțumesc echipei mele, mai ales la Direcția de Patrimoniu, că au avut acest curaj să facă acești pași și să nu mai închidă ochii. La fel cum ne-am luat de mafia de pe malul Begăi, acum ne luăm de mafia de pe Loga. Am început cu Loga 52 și sunt încrezător că nu va rămâne ultimul caz”, a mai spus Dominic Fritz.

Fritz nu a spus că a fost amenințat pentru a renunța la dorința de redobândire a clădirii, dar a spus că i s-a sugerat că ar fi mai bine să nu o facă.

Eu am primit mai multe semnale, într-un limbaj foarte politicos că ar fi mai bine să nu trezim ceea ce a dormit foarte bine până acum în acest oraș. Motivul este că tot acest mod, din anii 90, că nu s-a făcut nimic în afară de aceste dosare penale nu a mai progresat cu nimic. Înseamnă că a existat o anumită complicitate. Eu nu am informații concrete despre cine și unde, dar încă o dată în instituția mea am văzut care este frica de a se apropia de aceste dosare”, a încheiat primarul.

Spațiul generos, dar și stadiul bun în care se află clădirea ar face din aceasta o locație excelentă pentru o grădiniță, a mai spus primarul. Sigur nu va fi închiriată, spune Fritz, va rămâne în domeniul public.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

O oră ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

O oră ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

O oră ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

2 ore ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

4 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

6 ore ago