Sport

Gata! S-a terminat! Tot cu o înfrângere la scor

Naţionala de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa, după ce a fost învinsă şi de Tonga cu scorul de 45-24 (21-17), duminică, la Lille, în Grupa B.

Tonga s-a dovedit superioară în acest meci, reuşind nu mai puţin de şapte eseuri, care le-au asigurat şi punctul bonus ofensiv. Au semnat încercările polinezienilor Solomone Kata (11, 66), George Moala (15), Afusipa Taumoepeau (22), Sione Vailanu (49), Pita Ahki (62) şi Kyren Taumoefolau (71), cinci fiind transformate de William Havili (13, 17, 23, 51, 63).

Echipa antrenată de Eugen Apjok a avut câteva momente bune, concretizate în trei eseuri, reuşite de Cristi Boboc (30), Florin Surugiu (36), la ultimul său meci în echipa naţională, şi de Marius Simionescu (55), toate trei fiind transformate de Alin Conache (32, 37, 57), care a fructificat şi o lovitură de pedeapsă (19).

În primele sale trei partide în Franţa, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

În clasamentul final al grupei, pe primul loc a terminat Irlanda, cu 19 puncte, urmată de Africa de Sud, 15 puncte, Scoţia, 10 puncte, Tonga, 5 puncte, România, 0 puncte.

Este de departe cea mai dezastruoasă participare a României la o ediţie a Campionatului Mondial. Evoluţii slabe, care reflecă calitatea ce lasă de dorit a competiţiei interne, dar şi a personajelor care conduc Federaţia de ani buni şi care au săpat efectiv gropa rugby-ului românesc. Atenţie, Tonga este un stat din Pacific cu doar 100.000 de locuitori…

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago