Timp liber

Ceaunele sunt pregătite, vinul e pus la rece. În weekend, toate drumurile duc la Buziaş. Concerte cu Phoenix şi Mircea Baniciu

Festivalul Vinului şi Papricaşului de la Buziaş, cea mai mare şi populară manifestare de gen din vestul ţării, va avea loc, în acest an, în zilele de 14 şi 15 octombrie. Principalele atracţii, în afara bucatelor delicioase şi ale vinului de Silagiu vor fi concertele lui Mircea Baniciu şi Phoenix. Aşa că nu vă faceţi program în weekend-ul care vine.

Ajunsă la cea de-a 13-ediţie, tradiţionalul Festival al Papricaşului şi Vinului de la Buziaş sărbătoreşte însă 15 ani de la apariţie, discrepanţa fiind de la anii de pandemie în care nu s-a organizat. An de an, festivalul a atras tot mai multă lume, chiar şi de peste hotarele României, devenind cea mai cunoscută manifestare de gen din Vestul ţării. Cei mai buni bucătari îi vor mulţumi şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi, nu doar cu preparate la ceaun din cele mai diverse produse, dar şi alte multe bunătăţuri. Vinurile de pe Dealul Silagiului vor completa copioasa ofertă gastronomică, iar pentru copii vor fi pregătite nenumărate surprize. Ca în fiecare an, cele mai bune preparate la ceaun vor fi premiate.

În privinţa spectacolelor, capete de afiş vor fi Phoenix şi fostul vocalist al formaţiei, Mircea Baniciu. Acesta din urmă va urca pe scenă sâmbătă, 14 octombrie, la ora 20,30, în timp ce Phoenix şi Nicu Covaci vor concerta duminică, 15 octombrie, tot de la ora 20,30.

De-a lungul anilor, organizatorii fetivalului şi-au propus să promoveze folclorul autentic şi tradiţiile bănăţene, iar la această ediţie nu va fi altfel. La fel ca în fiecare an, pe scenă vor urca zeci de ansambluri de dansuri şi cei mai cunoscuţi solişti din zona Banatului. Sâmbătă spectacolul va începe la ora 16.00, iar duminică de la ora 13.00. Printre cei care vor urca pe scenă se numără: Mihaela Petrovici, Ramona Viţa, Liliana Laichici, Ana Munteanu, Carmen Popovici Dumbravă, Carmen Biruescu, Mariana Varga, Mircea Cârţiroşean, Adrian Stanca, Andreea Miroşu şi alţi mulţi artişti şi ansambluri de dansuri din Banat.

https://www.facebook.com/orasulbuzias/videos/331857729359813 

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

37 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

3 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

4 ore ago