Administratie

În curând se dă startul demolărilor de terase ilegale. Pentru început buldozerele intră la Terasa Boss şi la Gatsby, localul fiului lui Zaher Iskandarani

Săptămâna viitoare buldozerele vor începe să intre în construcţiile ilegale de pe malu Begăi şi pentru care Primăria Timişoara a obţinut dispoziţii de demolare. Primele terase afectate vor fi Boss, aparţinând lui Miki Viel (cunoscut ca Miki Boxerul) şi Gatsbi, aparţinând lui Rami Iskandarani, fiul celebrului fugar Zaher Iskandarani.

Campania primarului Dominic Fritz de recuperare a patrimoniului Timişoarei trece de la vorbe la fapte. Săptămâna viitoare, buldozerele vor intra în primele construcţii fără forme legale de pe malul Begăi.

„Începem să punem în aplicare dispoziţiile de demolare. Vom începe geografic oarecum, de la Podul Mihai Viteazul încoace, adică terasa Boss, urmează Gatsby”, a declarat Dominic Fritz perntru deBanat.

Cu această ocazie vor fi spulberate zvonurile potrivit cărora Gatsby va fi eludată de la demolare, datorită unei prietenii între Rami Iskandarani cu preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, acesta făcând lobby pentru terasă la Fritz. Zvonul a prins contur şi fiindcă, la început Gatsby era prinsă pe lista cu terasele care vor fi demolate, pentru ca ulterior să nu se mai vorbească de acest lucru. De altfel, mai mult sau mai puţin surprinzător, Simonis a declarat că susţine demersul administraţiei Fritz de demolare a clădirilor ilegale.

„E haluncinant, acolo nu e absolut nimic. În acte nu există terasa Gatsby. Nu s-a mai vorbit de Gatsby fiindcă nu au contestat în instanţă, nu a există niciun litigiu”, a afirmat Fritz.

El spune că această campanie va continua în pofida rezistenţei uriaşe pe care o întâmpină municipalitatea. Şi nu e vorba doar de bani, ci de sănătate colectivă şi igienă politică, spune Fritz.

Şi vom continua, fiindcă aici e o valoarea uriaşă pentru oraş, nu doar în bani ci şi în calitatea vieţii. Aceste spaţii lângă mal trebuie să fie accesibile tuturor timişorenilor. Pentru sănătatea noastră colectivă şi pentru igiena noastră politică este necesar să nu mai acceptăm o stare de fapt în care 100.000 de mp din domeniul public sunt parazitaţi de către nişte privaţi sau să acceptăm în continuare că vilele acre s-au furat prin falsificarea unor acte nu se întorc la comunitate. Eu sunt foarte conştient  că acest proces naşte o rezistenţă uriaşă din partea celor care de pierdut. Nu mă surprinde, nu am crezut niciodată că o să merg acolo şi o să primesc aplauze pentru faptul că iau aceste terenuri înapoi. Dar e o muncă absolut necesară şi, încă o dată, cred că ne face mai puternici ca şi comunitate pentru că transmite un semnal foarte clar că legea e lege şi regulile se aplică pentru toată lumea”, a încheiat Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

S-a rezolvat, vin bani banii pentru echilibrarea bugetelor! Noile alianțe electorale au aprobat o altă hotărâre a CJT, diferită de cea ajunsă în instanță

Comunele și orașele timișene primesc, în sfârșit, bruma de bani provenită din sumele alocate pentru…

39 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago

Timişoreanca Antonia Ioana Balcu merge în China la Olimpiada interdisciplinară Ştiințele Pământului

Performanţă deosebită pentru învăţământul timişean. Antonia Ioana Balcu, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara,…

4 ore ago