Consiliul Judeţean Timiş

Maternitatea de lângă Spitalul Județean Timișoara este aproape finalizată. Urmează montarea aparaturii medicale

Lucrările la Maternitatea pe care Consiliul Județean Timiș a ridicat-o, în cadrul unei finanțări prin programul transfrontalier România – Ungaria se apropie de final. Termenul oficial de finalizare este în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie.

În ceea ce privește construcția, mai este de lucrat la terasamente, sistematizare pe verticală și amenajăr exterioare, la fațade, în timp ce instalațiile sanitare, cele pentru încălzire și ventilație, cele de alimentare cu energie electrică sau gaze medicale sunt la 80 până la 90% deja finalizate. Procentul total de execuție a ajuns deja la 85% din total.

Aproape 700.000 de lei au fost alocate pentru mobilierul medical, fiind trei astfel de contracte de furnizare. Aproape dublu costă mobilierul nemedical, pentru acesta desemnarea furnizorului a avut loc chiar zilele trecute.

Pentru aparatura medicală sunt alocate trei milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind deja achiziționată. Deocamdată nu au fost montate, urmează și această operațiune. Din fericire, pentru echipamentele medicale nu se mai plătește TVA, iar din banii astfel economisiți, aproape 400.000 de lei, s-a achiziționat aparatură suplimentară.

Aproape am terminat lucrările la noua maternitate construită în ultimii 50 de ani la Timișoara și în regiunea de vest a țării. Practic ultimele finisaje la fațada exterioară, probele la instalațiile termice, instalațiile de oxigen, instalațiile sanitare sunt în curs și vor fi realizate în următoarea perioadă. Ultimele lucrări la terasamente, la amenajarea exterioară, precum și derularea finalizare a contractelor de mobilier medical și ne-medical, respectiv de echipamente este în curs. Practic, toate cheltuielile eligibile ce sunt decontate din bani europeni deja au fost trimise către finanțator și în mare parte banii au fost primiți. Au rămas de realizat doar acele lucrări, de livrat acele bunuri sau servicii care sunt realizate din bugetul local al județului Timiș. Ne propunem ca după ce finalizăm, după ce finalizăm lucrările la clădire, să trecem rapid la autorizarea întregii activități, iar în pe parcursul lunilor următoare să trecem la testarea echipamentelor, la punerea în funcțiune a acestora și la mutarea întregului personal și a pacienților, astfel încât în primăvara anului viitor să inaugurăm noul edificiu”, ne-a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș..

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

45 de minute ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

17 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

18 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

22 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago