Primăria Timişoara

Primăria Timișoara predă din nou la CNI terenul viitoarei săli polivalente, varianta actualizată

Consilierii locali sunt convocați astăzi într-o ședință de plen de îndată, iar subiectul este unul mai mult decât interesant. Municipalitatea are de aprobat predarea către Compania Națională de Investiții a terenului necesar ridicării viitoarei săli polivalente a orașului.

Acesta trebuie predat viabilizat, pe cheltuiala primariei. De asemenea, se cere ca municipalitatea timișoreană să își asume realizarea utilităților.

Se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naționala de Investiții ”C.N.I.” pe bază de protocol a terenului/ amplasamentului, domeniu public, situat in Timisoara, str.  Aleea FC Ripensia nr.35 (CF nr. 446527 Timisoara) si nr.37 (CF nr. 446526 Timisoara), si aflat in proprietatea Municipiului Timișoara, in suprafață de 46.840 mp identificat potrivit Cărții funciare nr.446526, respectiv 3.955 mp identificat potrivit Cărții funciare nr.446527, liber de orice sarcini, în vederea și pe perioada realizării de către ”C.N.I.”a obiectivului de investiții „Construire Sala Polivalenta, str. Aleea FC Ripensia nr.35-37, municipiul Timisoara, judetul Timis”, se spune în proiectul de hotărâre de consiliu local.

De asemenea, se aprobă și valorile estimate ale investiției, varianta selectată fiind cea cu numărul 4, care presupune sala și o parcare supraterană, în valoare de 137 de milioane de euro.

Operațiunea birocratică era necesară după ce CNI a anunțat că din banii alocați nu se putea face o sală cu 16.000 de locuri.

Timișoara a rămas fără sală polivalentă și fără stadion pe seama unor orgolii, iar dorința mea este de a avea în cele din urmă infrastructură sportivă. Numărul exact de locuri nu trebuie să fie o altă piedică pentru construcția sălii polivalente. Timișorenii rabdă de prea mult timp pentru ca Guvernul să nu prioritizeze această investiție. Am înțeles că studiul de fezabilitate, care va indica numărul exact de locuri în sală, va fi gata până la finalul acestui an, iar apoi Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va lansa licitația pentru proiectare tehnică și execuție”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

20 de minute ago

Start cu surprize în campania electorală. Am avut prima confruntare electorală pentru scaunul de primar

Partidele politice înscrise în cursa alegerilor locale au ieșit ”la muncă” electorală din primul minut…

25 de minute ago

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

11 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

15 ore ago