Sport

România continuă drumul către EURO 2024: următoarea misiune – 6 puncte în octombrie

Campionatul European din 2024 va fi găzduit de Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie. Pentru europeanul de vara viitoare sunt rezervate 24 de locuri, pentru cele mai în formă naționale de pe bătrânul continent.

În vara anului 2016, România participa la ultimul turneu final. Reprezentativa condusă la acea vreme de Anghel Iordănescu avea un parcurs modest și părăsea repede competiția, după un cvartet din care au mai făcut parte Franța, Elveția și Albania.

La 8 ani distanță, fiul lui Anghel Iordănescu – Edi Iordănescu – poate conduce naționala de fotbal a României la un nou turneu final. Roș-galben-albaștrii au ratat prezențele la Cupa Mondială din 2018, EURO 2020 și Cupa Mondială din 2022.

Tricolorii sunt fără eșec în grupă

Tricolorii au evitat eșecul în această campanie de calificare, fapt pentru care ocupă locul secund în grupă. Naționala României a bifat 3 victorii și 3 remize, a marcat de 9 ori și a încasat 4 goluri. Iată care este clasamentul complet al grupei I:

  1. Elveția – 14 puncte
  2. România – 12 puncte
  3. Israel – 11 puncte
  4. Belarus – 4 puncte
  5. Kosovo – 4 puncte
  6. Andorra – 2 puncte

Runda precedentă, România a reușit o victorie importantă cu Kosovo și a devenit una din favoritele certe la calificare. Nicolae Stanciu a fost cel care a spart gheața în minutul 83, după ce tot el a irosit o lovitură de departajare. În prelungiri, Valentin Mihăilă a punctat pentru 2-0 și a devenit astfel golgheterul naționalei în campania de calificare. Fostul jucător al Universității Craiova are 3 reușite până acum.

Succesul contra kosovarilor a pus capăt unei serii de 3 remize consecutive – 0-0 în Kosovo, 2-2 în Elveția și 1-1 pe teren propriu, în compania Israelului.

Ce urmează pentru România?

România mai are 4 pași de parcurs, până la turneul final de vara viitoare. Mai întâi, băieții lui Edi Iordănescu o vor întâlni pe Belarus în deplasare, pe 12 octombrie. Cele două naționale vor evolua începând cu ora 21:45, în direct pe Antena 1.

În ultimele 3 întâlniri directe (două oficiale și una amicală), România a marcat nu mai puțin de 9 goluri, astfel că bookmakerii Unibet (18+, Joacă Responsabil!) le acordă prima șansă roș-galben-albaștrilor – cotă 1.60 pentru a se impune din nou. Duelul din această lună nu va avea loc în Belarus, ci va fi găzduit de Szusza Ferenc Stadion din Budapesta.

Trei zile mai târziu, de la aceeași oră, România va evolua pe teren propriu – în compania ”lanternei roșii” Andorra. Meciul va putea fi urmărit din tribune doar de către copii, aceștia urmând să aibă intrarea gratuită. În manșa tur cu Andorra, România se impunea în deplasare cu scorul de 2-0. Dennis Man în minutul 35 și Denis Alibec în minutul 49 marcau pentru tricolori.

Apoi, în luna noiembrie, băieții lui Edi Iordănescu vor avea ultimele două partide din campania de calificare. Mai întâi, aceștia se vor deplasa în Israel, pentru un derby al locului secund. Meciul este programat pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, în direct pe canalele Antena 1 și Prima TV.

Drumul se va încheia pe teren propriu, contra Elveției. Partida va avea loc pe 21 noiembrie, de la ora 21:45, iar la ora înfruntării, România poate fi matematic la EURO 2024. Calculele înainte de cele 4 etape rămase sunt destul de complicate, tricolorii având o singură certitudine – sunt la mâna lor în ceea ce privește calificarea.

Cotele prezentate sunt preluate din oferta agenției de pariuri online Unibet (L1160657W000330 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!) și pot suferi modificări în orice moment.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

8 minute ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

11 minute ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

2 ore ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago