Sport

Se fac ultimele înscrieri pentru Timișoara City Marathon

Duminică, 22 octombrie se dă startul ultimei competiții majore de alergare din Capitata Europeană a Culturii, Timișoara City Marathon. Evenimentul e la cea de a șaptea ediție. În aceste are loc etapa finală a înscrierilor, care se vor încheia pe 16 octombrie.

„Anul acesta sărbătorim prin alergare și (re)descoperim frumusețile Capitalei Europene a Culturii în cadrul celor patru curse pregătite: Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation. Startul tradițional al maratonului de 42 de km va fi dat pentru cei 50 de participanți din fața bisericii din Otelec, începând cu ora 8.30;  Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Forvia/Hella. Semimaratonul de 21 km va avea punctul de start în Piața Libertății din Timișoara, la ora 10.00. La această cursă sunt așteptați150 participanți; Crosul „Poarta Forforosa”. Pentru cursa de 10 km, startul e programat la ora 10.00, în Piața Libertății din Timișoara, pentru cei 450 de participanti; Crosul „Batalionul Banat”. Cursa de 3 km așteaptă la start cu voie bună 350 de participanți, în Piața Libertății din Timișoara, la ora 13.00”, au anunțat organizatorii.

Cei mai buni alergători vor fi premiați.

Suntem tot mai aproape de ziua în care ne programăm cu toții ceasurile pentru Timișoara City Marathon. Ediția din acest an, cu numărul 7, va fi una chiar specială. Orașul nostru traversează un an cu totul deosebit, ceea ce contribuie la organizarea într-un mod original și atipic a acestei competiții sportive. Ne așteptăm atât la o participare semnificativ mai mare a competitorilor, cât și la reacția entuziastă a publicului implicat în aceste luni în multe evenimente desfășurate în comunitate.”, spune Alexandru Lorinti, președinte Club Sportiv Alergotura.

La această ediție a Timișoara City Marathon a fost invitat, la Crosul „Batalionul Banat” – 3 km și la Crosul „Poarta Forforosa” – 10 km, copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani, respectiv 14-17 ani. Participarea lor este gratuită.

De asemenea re loc alocarea a câte trei locuri gratuite la oricare dintre cursele evenimentului pentru Cluburile de Atletism din Timiș, pentru a oferi o șansă cât mai multor juniori și tineri să participe la eveniment. Totodată, a ediția 2023 a Timisoara City Marathon vor participa  sportivi din Serbia, Ungaria, dar și alergători din Germania, Franța și Marea Britanie. 

Înscrierile la Timișoara City Marathon se pot face prin completarea formularului de înscriere, până la 16 octombrie 2023. Toate detaliile legate de condițiile de participare și program pot fi consultate aici: timisoaracitymarathon.ro. 

Timișoara City Marathon este un eveniment organizat de Club Sportiv Alergotura, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara, prin contribuția partenerilor și a participanților înscriși la eveniment.

Clubul Sportiv Asociația Alergotura promovează de peste 10 ani alergarea ca un element al unui stil de viață sănătos. Membrii clubului se implică voluntar în dezvoltarea spiritului civic al comunității locale, având la activ câteva mii de ture de alergare precum și competiții sportive, între care amintim Timotion, Pe un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor etc.

Mai multe detalii puteți obține la Alexandru Lorinti, președinte Alergotura, telefon 0747 976 306, e-mail mail@alergotura.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

23 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

33 de minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

O oră ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago