Timp liber

Speculum Multiplex, o altfel de expoziţie care nu trebuie ratată

Atunci când Adevărul vorbește, Revelația se trezește, iar Timpul se oprește în loc. Spațiul devine atunci scena care face loc instant marilor mistere ale existenței: Ființa Umană în căutarea sensului vieții și al propriei existențe în acțiune directă.

Speculum Multiplex este o expoziție multi-manifest despre Marea Revelație: Suntem ființe spirituale trăind o experiență umană și nu invers. Aici și acum, îmbrățișează acest adevăr și bucură-te!

Atunci când totul pare pierdut, salvarea vine pe căi neașteptate: privește-te în oglindă!

Sunteți invitați să admirați colecția celor 9 lucrări premiate cu Medaliile de Aur, Argint și Mențiuni la diferite Saloane Internaționale de Fotografie din perioada 2021 – 2023.

Vicii și Delicii VS Virtute și Onoare: un joc de glezne universal în care Omul își alege Calea și își făurește Destinul, cu Cheia Liberului Arbitru în mână. Marile teme actuale precum Suveranitate și Independență VS Consumerism și Dependență devin un joc al aparențelor la nivel macro care se pot juca și la nivel micro. Adică: fă rai din ce ai și începe a face diferența în propria ta viață. Atât cât poți, atunci când poți.
Viața Este a Ta: Totul începe și se sfârșește cu Tine, privește-te in Oglindă.

TIMIȘOARA VERNISAJ 2 NOIEMBRIE 2023

Vă invităm să descoperiți expoziția multi-manifest ”SPECULUM MULTIPLEX de Oscar Iustin”, un eveniment multi-cultural cu momente artistice inedite, deschisă publicului în perioada 2 – 14 noiembrie 2023.
Vernisajul din data de 2 noiembrie 2023 începând cu orele 18:00 este organizat la Centrul Multifuncțional Bastion al Consiliului Județean Timiș, Str. Hector, nr. 4, Timișoara.

Veți admira 26 de opere de fotografie artistică într-un stil simbolistic minimal, cu o mare doză de eclectic pe pânză, centrat pe viciile umane observate într-un stil plastic modernist față în față cu Marile Adevăruri Universale, existente dincolo de spațiu și timp. Veți savura creațiile unui artist fotograf care utilizează tehnici multiple de fotografie și de artă digitală pentru a evidenția fenomene critice din realitatea prezentului actual: Obsesiile, Viciile, Fricile, Dependențele care sunt doar fațetele delirului existențial din piscina normalității actuale. Clopotele sună: ori trezirea este iminentă, ori adormirea devine fatală.

Petronela D. Solovastru va curatoria expoziția de la Timișoara, alături de Prof. Univ. Dr. Marcel Tolcea și Conf. Univ. Dr. Claudiu T. Arieșan, un eveniment moderat de Ruxandra Adam.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

13 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago