Administratie

Angajații de la Statistică au intrat în grevă. Cer salarii mai mari, pe măsura muncii depuse

Începând de joi, salariații din cadrul Direcției Regionale de Statistică Timiș, au decis să protesteze spontan, astfel de acțiuni urmând să aibă loc, de la orele 11.00, în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când revendicările lor vor fi soluționate. Ei cer salarii mai mari , pe măsura complexității muncii lor.

Am adoptat această formă de protest, pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre.  În ciuda importanței activității desfășurate de personalul statistic, acesta este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice, deși îndeplinește sarcini foarte complexe, cum ar fi cercetările statistice de interes național de tipul Recensămintelor Populației și al Locuințelor, Recensămintelor din Agricultură sau a altor cercetări statistice de mare volum. În competența statisticienilor intră printre altele calculul indicilor prețurilor de consum (IPC) – indicator pentru calcularea inflației la nivel național și al indicelui armonizat al indicelui de consum (IAPC) – indicator pentru determinarea inflației la nivelul statelor membre ale UE, PIB, VNB, indicatori de importanță deosebită în actualul context economic național și internațional. Este ușor de înțeles că niciun proiect, plan de acțiune, strategii pe termen mediu și lung, nu pot fi realizate fără datele culese, procesate, interpretate și diseminate de către statisticieni. ”, transmit salariații de la Statistică. 

Conform acestora, Guvernul României a recunoscut că există probleme de salarizare la nivelul instituției  și în acest sens a fost aprobat Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”. Documentul a fost aprobat în ședința Guvernului din data de 13.07.2022. Din păcate, până în acest moment Memeorandumul nu a fost pus în aplicare! 

Prin acest protest spontan dorim punerea în aplicare a Memorandumului mai sus amintit!”, mai spun cei de la Statistică. 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago